Ljubitelji muzičke umjetnosti imat će priliku prisustvovati koncertima na temu tanga

2
Radiosarajevo.ba
Ljubitelji muzičke umjetnosti imat će priliku prisustvovati koncertima na temu tanga
/ Astor Piazzolla

U narednim danima ljubitelji muzičke umjetnosti u Sarajevu imaju priliku prisustvovati koncertima na temu tanga. Povod je festival Muzika na žici, koji je ove godine posvećen obljetnici – 100 godina rođenja argentinskog majstora tanga Astora Piazzolle.

Organizatorica i ovog festivala je poznata violinistica Violeta Smailović – Huart.

Prvi koncert Tango Inferno, posvećen stogodišnjici rođenja kompozitora Astora Piazzole, najavljen je za petak 17. decembra s početkom u 19 sati u Domu Oružanih snaga.

Divna priča iz BiH: Anes Kujović iz Sarajeva prvi je volonter UN-a sa Downovim sindromom u svijetu

Divna priča iz BiH: Anes Kujović iz Sarajeva prvi je volonter UN-a sa Downovim sindromom u svijetu

U subotu,18. decembra u isto vrijeme, planiran je koncert nazvan Grande Pausa, potaknut situacijom u kojoj smo svi ali i značajem pauza u životnom ciklusu i muzici. Dio muzičkog serijala posvećen je i najmlađoj publici kroz program U ritmu muzike za ples koji će biti održan subotu u 11 sati, također u Domu Oružanih snaga.

Pored vrsnih izvođača iz Bosne i Hercegovine, na ovogodišnje decembarske koncerte stižu znameniti muzičari iz Francuske, Hrvatske, Rusije, Srbije i Crne Gore.

Vasilij Shcherbakov, profesor znamenitog Čajkovski konzervatorija u Moskvi,i pijanista, Vladimir Kosjanenko vrsni violista i član gudačkog ansambla Zagrebački solisti, Nataša Perezić pijanistica i profesorica Fakulteta muzičkih umetnosti Beograd, Lidija Paulin violončelistica, Sonja Marković pijanistica, Nihad Hrustanbegovic akordeonista, te Anamarija Marić violinistica... samo su neki od umjetnika koji ce ove sedmice svirati u Sarajevu.

Ulazi na sve programe su besplatni. Više o programima na FB stranici Music on the string.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije