Sarajevo / Danas se završava festival "Muzika na žici"

14. 10. 2017. u 09:16:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nakon niza uspješnih koncerata i podsjećanja na stvaralaštvo Avde Smailovića, večeras se u Sarajevu završava 7. Internacionalni festival "Muzika na žici".

Festivalska završnica biće u znaku Smailovićevih potomaka te specijalne gošće Barbare Hill Moore.

Program zatvaranja:

17:00 Dom OS BiH
Koncert Glazbeni atelje Tartini (ulaz slobodan)
19:30 Dom OS BiH
Koncert TO BE CONTINUED
Festivalski orkestar Muzika na žici (ulaz slobodan)
solisti: Potomci Avde Smailovića

21:00 Atelje Figure (ulaz uz poziv)
Koncert/koktel THE END
Specijalna gošća: Barbara Hil Moore

BARBARA HILL MOORE, sopranistkinja

Sopranistkinja Barbara Hill Moore, umjetnica je impozantne i zavidne karijere: tokom više od 50 godina dokazala se ne samo kao izvrsna pjevačica, nego i uvaženi pedagog.
Školovala se na Lincoln University, Missouri, a potom na University of Illinois in Champaign, gdje je magistrirala.

Nastupala je na koncertima, u izvedbama velikih vokalno-instrumentalnih djela, kao i u operskim produkcijama širom Amerike, Evrope i Azije. Samo u Njemačkoj nastupila je više od 50 puta kao Jenny u Three Penny Opera, Kurt Weilla.

Također, dokazala se i kao odličan pedagog: već 43 godina profesor je pjevanja na Meadows School of the Arts na SMU. O njenom ugledu govori činjenica da studenti dolaze iz gotovo cijelog svijeta kako bi imali priliku biti u njenoj klasi, a kao završeni umjetnici dobivaju angažmane u operskim kućama i na univerzitetima Evrope, Amerike i Južne Afrike.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA