Lijepe vijesti: Naučna i stručna izdanja za univerzitetske biblioteke u FBiH

1
Fena
Lijepe vijesti: Naučna i stručna izdanja za univerzitetske biblioteke u FBiH
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Jasna Duraković

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković danas, 31. oktobra, će u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH u Sarajevu svim univerzitetskim bibliotekama na području Federacije BiH uručiti komplete enciklopedijske, naučne i visokoškolske literature.

Riječ je o 67 različitih naslova novije naučne i stručne literature, odnosno ukupno 514 primjeraka. 

Iz Ministarstva ističu da se tim kontinuiranim projektom želi dodatno poboljšati bibliotečki fond svih javnih visokoškolskih institucija u Federaciji BiH, u okviru kojeg je od 2012. godine do danas dodijeljeno sveukupno 7.880 naslova, odnosno 27.834 primjeraka recentnih naučnih i stručnih izdanja.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Također, u okviru različitih programa podrške, Ministarstvo je u oblast bibliotečke djelatnosti u Federaciji BiH, od 2007. godine do danas, uložilo više od 5,5 miliona KM.

Inače, ovom prilikom bit će održana i Svečana manifestacija obilježavanja 78 godina od osnivanja NUB-a BiH, na kojoj će govoriti Duraković i direktor Biblioteke Ismet Ovčina, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije