Kultura na ulice dolazi u Ilijaš: Mladi će uživati u izvedbi opere "Ježeva kuća" i baleta "Palčica"

0
Radiosarajevo.ba
Kultura na ulice dolazi u Ilijaš: Mladi će uživati u izvedbi opere "Ježeva kuća" i baleta "Palčica"
Foto: NPS / Kultura na ulice 2023

Kultura na ulice 2023. specijalni je program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Tim povodom Narodno pozorište Sarajevo će u Ilijašu izvesti dvije predstave namijenjene djeci i mladima, a to su opera "Ježeva kuća" i balet "Palčica".

Opera "Ježeva kuća" kompozitora Zlatane Vaude, u režiji i koreografiji Ferida Karajice u izvedbi solista i hora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, članova baletnog ansambla NPS, te uz klavirsku pratnju Aide Mušanović Arsić bit će izvedena u četvrtak, 29. juna 2023. godine sa početkom u 14.00 sati.

Sramotne izjave: Ambasador Izraela u Srbiji negirao genocid u Srebrenici

Sramotne izjave: Ambasador Izraela u Srbiji negirao genocid u Srebrenici

U naslovnim ulogama pojavit će se: Erol Ramadanović, Hana Salihović, Ileš Bečei, te Siniša Markanović.

Izvedba Opere Ježeva kućica
Foto: NPS: Izvedba Opere Ježeva kućica

Baletnu bajku "Palčica", rađenu na muziku kompozitora Wolfganga Amadeusa Mozarta za koju koreografiju i režiju potpisuje Nermina Damian, u izvedbi solista i ansambla Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo publika će moći pogledati u petak, 30. juna 2023. godine u 14.00 sati.

U baletu "Palčica" igraju: Nataša Gaponko, Ana Kuzmanović, Amina Sulejmanagić, Evgeny Gaponko, Jovana ilosavljević-Lovrenović, Mihail Mateescu, Elio Arnoldo Villa Garcia, Selma Efendić, Goran Staniškovski, Dajana Zilić i Nadža Pušilo.

Izvedba baletne predstave Palčica
Foto: NPS: Izvedba baletne predstave Palčica

Pripovjedač je Amar Čustović.

Obje predstave će biti izvedene u sklopu specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo "Kultura na ulice 2023," u Kulturno - sportskom centru Ilijaš.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije