Kultura na ulice 2024 | Sarajevski mališani uživali u predstavi "Stonoga Goga"

0
Radiosarajevo.ba
Kultura na ulice 2024 | Sarajevski mališani uživali u predstavi "Stonoga Goga"
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Dječija predstava "Stonoga Goga" izvedena u Velikom parku

U nedjelju, 30. juna, u Velikom parku u Sarajevu izvedena je dramska predstava za djecu Stonoga Goga autorice Andrijane Grgičević, u režiji Renate Carole Gatice.

Uloge su ostvarili: Tena Pataky, Maja Katić i Fabijan Komljenović.

Dramatizaciju potpisuje Maja Katić, scenografkinje su Renata Carola Gatica i Florencia Troisi, kostimska rješenje je uradila Renata Carola Gatica, dok su autori muzike Ivana Đula i Luka Vrbanić.

Kiša pere ulice: Stiglo nam osvježenje nakon visokih temperatura

Kiša pere ulice: Stiglo nam osvježenje nakon visokih temperatura

Predstava je bila namijenjena predškolcima i nižim razredima osnovne škole (3+ godina).

Brojni mališani su s roditeljima došli pogledati ovu poučnu priču uz puno muzike, čiji dojam je upotpunila bogato ilustrirana scenografija.

Dječija predstava "Stonoga Goga" izvedena u Velikom parku

Tekst Stonoga Goga, nagrađen na 9. izdanju festivala Mali Marulić, govori o modnoj ovisnici Gogi, koja za svaku nogu bira drugačiju cipelu. Ona uživa u japankama, štiklama, čizmama i šlapama sve dok je susret s jednom gladnom pticom ne opameti. Cipele su razbacane po cijeloj šumi, a Goga je na sto muka! U napetoj potrazi za svojim blagom, ona shvaća da su prijatelji, pomaganje i empatija vredniji od svake cipele.

Predstava Stonoga Goga dio je specijanog programa Narodnog pozorišta Sarajevo Kultura na ulice 2024!, koji se održava na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Dječija predstava "Stonoga Goga" izvedena u Velikom parku

Projekat Kultura na ulice! je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta Kultura na ulice! je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS Kultura na ulice 2024! je besplatan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije