Kultura na ulice 2024 | Izvedena dječja predstava "Ljubiti, samo ljubiti"

0
Radiosarajevo.ba
Kultura na ulice 2024 |  Izvedena dječja predstava "Ljubiti, samo ljubiti"
Foto: NPS / Izvedena dječja predstava "Ljubiti, samo ljubiti"

U prepunom amfiteatru Međunarodnog centra za omladinu Novo Sarajevo, u subotu, 29. juna, izvedena je dramska predstava za djecu „Ljubiti, samo ljubiti“ rediteljice Renate Carole Gatice, u izvedbi teatra Poco Loco.

U predstavi su igrali Bruno Kontrec i Maja Katić.

Dramatizaciju potpisuje Maja Katić prema tekstovima Zvonimira Baloga, autorica muzike je Davorka Horvat, scenografkinja i kostimograf su Jasmina Kosanović i Božidar Raos.

Vajzović Nizamić, predsjednica BHAAAS-a: Gradimo građanski identitet u BiH!

Vajzović Nizamić, predsjednica BHAAAS-a: Gradimo građanski identitet u BiH!

Kultura na ulice 2024! nastavlja svoj program u nedjelju, 30. juna u 11:00 sati u velikom parku, kada će biti izvedena dramska predstava za djecu „Stonoga Goga“ autorice Andrijane Grgičević, u režiji Renate Carole Gatice.

Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Izvedena dječja predstava
Foto: NPS: Izvedena dječja predstava "Ljubiti, samo ljubiti"

Projekat Kultura na ulice! je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Napominjemo, u slučaju vremenskih neprilika, Narodno pozorište Sarajevo zadržava pravo promjene lokacija i termina.

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ je besplatan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije