Kreativna likovna radionica u Muzeju Žitomislić

0
Radiosarajevo.ba
Kreativna likovna radionica u Muzeju Žitomislić
Foto: Arhiv / Muzej Žitomislić

Fondacija Muzej Žitomislić uz financijsku pomoć Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini organizirala je u Muzeju Žitomislić kreativnu likovnu radionicu za mlade iz Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales" i djecu iz Dječjeg doma "Mostar".

"Želimo da nove generacije bh. djece dožive nova i drugačija iskustva. Nije potrebno da odete na Zapad ili druge zemlje da bi doživjeli nešto novo, dovoljno je da u vašoj blizini potražite ljude iz različitih zajednica i obogatite sebe kao osobu", kazao je Dejan Dilberović, direktor Fondacije Muzej Žitomislić.

Šejla Maslo Čerkić, pravna savjetnica u Odsjeku za ljudska prava pri Misiji OESS-a u BiH, kazala je da je Misija OESS-a u BiH svjesna činjenice da mladi igraju ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti ove zemlje.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

"Divno je vidjeti kako su vjerske zajednice okupile mlade različitog porijekla i iz različitih sredina i omogućile im da svoje stavove i ideje izraze kroz umjetnost. Ovo je pozitivan primjer uzajamnog razumijevanja i zajedničkog rada za dobro društva u cjelini", naglasila je Maslo Čerkić.

Sara Mandić, predsjednica Omladinske organizacije Božurovi, naglasila je da su Božuri uvijek spremni da se odazovu ovakvim aktivnostima.

" Danas smo imali misiju da se družimo s mladima i da im prenesemo svoja iskustva, a rad s djecom i omladinom jedan je od fokusa Udruženja. Sretni smo što smo mogli biti dio ovog projekta", kazala je Mandić.

Nakon radionice djeca su predstavila svoje radove te uživala u druženju i sportskim aktivnostima, priopćeno je iz Fondacije Muzej Žitomislić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije