Koncert za pamćenje: Dado Topić izašao pred sarajevsku publiku i oduševio prisutne

1
Radiosarajevo.ba
Koncert za pamćenje: Dado Topić izašao pred sarajevsku publiku i oduševio prisutne
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Dado Topić u Sarajevu

U sklopu specijalnog programa NPS "Kultura na ulice 2023!" i "Baščaršijskih noći", večeras, 22. jula, u 22 sata na pozorišnom trgu Susan Sontag, održat će se koncert Femi Kutija, sina legendarnog Fela Kutija (Nigerija), pionira muzičkog pravca afrobeat, nominovanog za šest Grammyja.

Prije Femi Kutija, od 20 sati, publika je uživala u izvedbi veterana i pionira rock muzike na ovim prostorima Dade Topića & TIME Companya. 

Fotograf portala Radiosarajevo.ba bio je na koncertu, a u našoj galeriji možete pogledati šta je zabilježio.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Koncert se organizuje u saradnji sa Festivalom Baščaršijske noći i Bosanskim kulturnim centrom, a pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva i u partnerstvu sa Turističkom zajednicom KS.

Ulaz na koncert je besplatan.

Dado Topić u Sarajevu
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba: Dado Topić u Sarajevu

Kultura na ulice 2023! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat "Kultura na ulice!" je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta "Kultura na ulice!" je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije