Koncert "U susret SVEM-u": Luka Ljubas večeras u Bošnjačkom institutu

Radiosarajevo.ba
Koncert "U susret SVEM-u": Luka Ljubas večeras u Bošnjačkom institutu
Foto: Samir Leskovac / Radiosarajevo.ba / Luka LJubas uoči koncerta u Sarajevu

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine  25. će biti održana muzička manifestacija  utemeljena 1972. godine -  Sarajevske večeri muzike - SVEM

Od 9. do 17. maja će se na nekoliko lokacija održati  koncerti i radionice  koje će se afirmisati muzičku umjetnost, uz vrsne izvođače iz  regije .

Ovogodišnji SVEM će ugostiti vrsne muzičare, među njima i Ivu Pogorelića

Građani Sarajeva će ove godine imati priliku da uživaju u najljepšim notama klasične muzike u izvedbi vrsnih umjetnika.

Koncertom "U susret SVEM-u" Sarajevskoj publici večeras će se u 20 sati u Bošnjačkom institutu predstaviti austrijski violinisti Sarajevskih korijena, Luka Ljubas  , sin sarajevskog umjetnika i violinista Darke Ljubasa , koji će nastupiti uz pratnju pijanistice Ruže Semove , te izvesti neka od kapitalnih djela violinističke literature. 

Intervju / Luka Ljubas u Sarajevu: Radujem se što ću podijeliti muziciranje sa Sarajlijama

Podsjetimo i da ću Sarajevske večeri muzike  biti okončane  radionicom posvećenoj mladim talentima koji su zaljubljenici jazza . U prostorijama sarajevskih  Srednjih muzičkih škola  će imati priliku da ušu u ovom muzičkom izražaju  Ranka Rihtmana .

Sarajevske večeri muzike  su socijalno osviještene - svaki student muzike iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva će dobiti  besplatan ulaznicu  za jedan od koncerata.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije