Da sam ja netko...: Sarajevski mural u čast Pjevaču skoro završen!

Radiosarajevo.ba
Da sam ja netko...: Sarajevski mural u čast Pjevaču skoro završen!
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Još malo pa Mural!

Šest dana nakon što je na zidu u Radićevoj ulici u Sarajevu povučena prva linija iz koje će nastati veliki mural u čast Indexima i Davorinu Popoviću, ovaj prelijepi umjetnički izraz dobija svoje završne konture.

Kako je i danas zabilježio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba, mural je već skoro obojen i grad će uskoro dobiti jedan od najljepših uličnih ukrasa.

Stvaranje murala, koje je počelo 29. aprila u okviru Dana Kantona Sarajevo i Festivala Pop Art, trebalo bi biti završeno do 6. maja.

"Otac" ovog prelijepog murala jeste umjetnik Benjamin Čengić Zian, koji je uz pomoć holograma iscrtao mural, a boji ga sa članom Udruženja Obojena klapa Alenom Ramčevićem. Inače, idejno rješenje za mural uradio je Armin Numanović, a novac je dala Vlada KS-a.

Mural će obasjati centar Sarajeva uz pomoć "Parkove" mehanizacije, čiji kran doseže visinu višu od 20 metara i u čijoj korpi rade umjetnici.

Mural posvećen Indexima i Davorinu Popoviću, kako je ranije najavljeno, ostat će u Radićevoj ulici najmanje još sedam godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije