Koncert slavne pijanistice Hyoung-Kyu Kim 14. marta u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Koncert slavne pijanistice Hyoung-Kyu Kim 14. marta u Sarajevu
U četvrtak, 14. marta u sarajevskoj Muzičkoj akademiji sa početkom u 19 sati će biti održan koncert proslavljene korejske pijanistice Hyoung-Kyu Kim.

Hyoung-Kyu Kim je održala koncerte širom svijeta. Sarajevska publika će imati priliku da čuje djela Ludwiga Van Bethovena, Frederica Chopena, Felixa Mendhelssona i Jospeha Haydna.

Kritika za njeno muziciranje ima samo riječi hvale.

"Hyoung-Kyu Kim svira kompozicije Beethovena i Schuberta sa tako oštrom artikulacijom i tako dobrom reakcijom na različite kontraste raspoloženja, da joj je lako oprostititi snažan dinamički nivo na kojem je odabrala da svira ova djela", istakao je Joan Chissel za The London Times.

"Njena virtuoznost je izuzetna po svojoj idealnoj mješavini jake individualnositi i sposobnositi da prenese najdublje raspoloženje. To je sposobnost koju posjeduju samo azijski muzičari", poručio je eminetni koreanski muzički kritičar Sang-Min Lee.

Korenska pijanisitica će nastupiti u sklopu ovogodišnje Sarajevske zime, a koncert je podržala Ambasada Južne Koreje u Hrvatskoj.

Ulaz će biti slobodan.

Nagrađivana je brojnim prestižnim nagradama. Nastupala je zajedno sa Londonskom kraljevskom filharmonijom i Simfonijskim orkestrom BBC-a.

Osim Ujedinjenog Kraljevstva, nastupala je u Njemačkoj, Francuskoj, Rusiji, Švicarskoj, Hrvatskoj, Bugarskoj, Finskoj, Indiji, Tajlandu, Filipiinima, Španiji i Japanu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije