Koliko košta kultura u Bosni i Hercegovini: Zašto neki festivali zaslužuju 60.000, a neki 3.000 KM?

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Bih nije nadlezna za kulturu, shvatite to

Vidimo da u bosnjackom sarajevu nista ne funkcionise. Ne postoji ministarstvo kulture bih, to je nadleznost entiteta, pa vas niko ne moze proglasiti institucijama od znacaja za citavu bih. Ne mozete samo vi u sarajevu biti dodatno finansirani. To sto u prijeratnom nazivu nosite bih ne znaci nista. Ni muzej u banjaluci se prije rata nije zvao muzej rs, ali se danas tako zove i finansira ga rs i nema nikakvih problema. Samo vi u sarajevu hocete da vas finansira i fbih i bih koja nema tu zakonsku ni ustavnu nadleznost. Jos jedan dokaz da je fbih nefunkcionalna u odnosu na rs.

333

@Bih Mislim, RS je stvarno funkcionalniji od FBiH, a i ekonomski razvijeniji. Vidi se po svim pokazateljima poput kreditnog rejtinga i izvoza. Zbog ogromnih prihoda je i moguce da RS finansira razne kulturne institucije, koje su prepoznate u svijetu. Moram ti reci da umirem od dosade kada citam razne fantazije provincijalnih nacionalista. Ta prica je skroz prevazidjena. Moze li nesto novo, molim te? Ali da ovaj put, nakon toliko decenija, ima u tome i nesto racionalno, da je makar malo zakacilo stvarnost i cinjenice?

@@bih

@Bih Mislim, RS je stvarno funkcionalniji od FBiH, a i ekonomski razvijeniji. Vidi se po svim pokazateljima poput kreditnog rejtinga i izvoza. Zbog ogromnih prihoda je i moguce da RS finansira razne kulturne institucije, koje su prepoznate u svijetu. Moram ti reci da umirem od dosade kada citam razne fantazije provincijalnih nacionalista. Ta prica je skroz prevazidjena. Moze li nesto novo, molim te? Ali da ovaj put, nakon toliko decenija, ima u tome i nesto racionalno, da je makar malo zakacilo stvarnost i cinjenice? ka 333 Dovoljno je vidjeti da u fbih niste obezbjedili lijek za djecu koji kosta 250.000 km, pa ste jucer protestovali u sarajevu, a u republici srpskoj je taj isti lijek besplatan. Svako zakonsko rjesenje u rs je bolje uredjeno od onog u fbih, sto je pokazatelj drzavnosti. Uostalom, bih se svakako raspada za 3 godine, pa ces i sama vidjeti.

333

@Gh To ti neki babac procitao iz toza? Ja nigdje nisam napisao da je Federacija bajna, daleko od toga, jer ne volim da se takmicim u tome ko je jadniji. Samo su mi nacosi koji fantaziraju smijesni. A sto se tice lijeka, to je stvarno tragedija, kao i to da vecina ljudi u RS-u nece imati zdravstveno osiguranje, pa ce svaki lijek morati da placa.

/ Najnovije