Kolektivna izložba 'Novi talasi 2' i panel diskusija četvrtog dana PAF-a

0
Radiosarajevo.ba
Kolektivna izložba 'Novi talasi 2' i panel diskusija četvrtog dana PAF-a
Foto: Pop art Festival / Novi talasi

Pop Art Festival i ove godine kreira prostor za promociju umjetnika i umjetnica mlađe generacije, te će tako u četvrtak, 21. septembra, s početkom u 20:00 sati, u Bosanskom kulturnom centru, biti otvorena kolektivna izložba "Novi talasi 2".

Nakon otvorenog poziva koji je prethodio konačnoj selekciji i prema odluci stručnog žirija kojeg čine: prošlogodišnja pobjednica Alma Gačanin, Irfan Hošić i Bojan Stojčić – odabrano je pet umjetnica čiji će radovi biti predstavljeni u sklopu ove izložbe. Njihova imena su: Danijela Mihić, Kasja Jerlagić, Katarina Gotić, Katarina Aćimović i Saša Tatić, a kustosica izložbe je Adna Muslija.

Pobjednica konkursa i dobitnica novčane stimulacije u iznosu od 1.000 KM, te samostalne izložbe u Galeriji savremenih umjetnosti Manifesto, bit će proglašena na otvorenju izložbe.

Konaković poručio ambasadoru Izraela u Srbiji: Vi ste sramota diplomatije i ljudska ste sramota!

Konaković poručio ambasadoru Izraela u Srbiji: Vi ste sramota diplomatije i ljudska ste sramota!

Dizajn postera izložbe potpisuje Amar Zahiragić, u saradnji sa Mirzom Čizmićem.

Istog dana, s početkom u 18:00 sati, u BKC-u, također će biti održana i panel diskusija "Alternativni prostori i princip samoorganizacije u BiH kao generatori nezavisne umjetničke scene" , a o toj temi govorit će: Lidija Drakulić iz UNSA Geto / DKC Incel, Nikola Ostojić iz DKC Sarajevo i Nikola Rončevića iz OKC Abrašević.

Podsjećamo, ulaznice za projekciju filma Fugitive, koja će biti upriličena 22. septembra u BKC-u, mogu se kupiti putem sistema kupikartu.ba

Pop Art Festival održava se u Bosanskom kulturnom centru do 23. septembra

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije