"Kad sevdah govori": Muzičko-poetski recital oduševio publiku na platou Historijskog muzeja

2
Radiosarajevo.ba
"Kad sevdah govori": Muzičko-poetski recital oduševio publiku na platou Historijskog muzeja
Foto: Velija Hasanbegović / Muzičko-poetski recital "Kad sevdah govori“.

U subotu, 18. maja, na platou Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine obilježen je Međunarodni dan i Evropska noć muzeja muzičko-poetskim recitalom Kad sevdah govori.

Ovaj recital predstavlja splet nekih od najljepših sevdalinki, prigodnih osvrta i poimanja samog sevdaha od strane poznatih pjesnika i književnika, te izvođača.

Koncept recitala potpisuje sopranistica i redovna profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu Lejla Jusić. Na sceni su se pridružili gitarist Elvir Solak i glumac Adnan Goro.

"Zarjavele trobente": U srijedu počinje Bookstan - pročitajte šta nas sve očekuje

"Zarjavele trobente": U srijedu počinje Bookstan - pročitajte šta nas sve očekuje

Recital je premijerno izveden u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine, a potom u atriju Arheološkog muzeja u sklopu Festival „Ja BiH...Pet dana Sarajeva u Zagrebu”.

Koncert je realizovan uz podršku partnera „Kultura na ulice 2024!“ Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine.

Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Napominjemo, u slučaju vremenskih neprilika, Narodno pozorište Sarajevo zadržava pravo promjene lokacija i termina.

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ je besplatan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije