:) / Jim Marshall otvorio novu izložbu fotografija o Sarajevu

30. 04. 2022. u 19:16:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Fotograf Jim Marshall predstavio je danas svoju izložbu fotografija u Evergreen 1969 Concept Baru u Sarajevu. 

Jim Marshall je fotograf, aktivista i jedan od dobitnika Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva koji gotovo svakodnevno objavljuje prelijepe fotografije na svom Facebook profilu.

Ova izložba inspirisana je Sarajevom i zanimljivim trenucima ovog grada koje je ovaj sjajni fotograf uspio zabilježiti.

Jim Marshall je Škotlanđanin koji živi u Sarajevu, gradu u kojem je pronašao suprugu Adisu, ljubav svog života, u gradu u koji se zaljubio i koji je za njega postao njegov "usvojeni rodni grad".

''Jim Marshall nije stranac niti Bosanac. On je BoStranac. Živi u BiH od 1994. Jim je jedan od najboljih fotografa koji živi i radi u Buća potoku. Njegove fotografije su uredno objavljivane u međunarodnom pressu, posebno u desničarskim novinama širom Engleske. U skorije vrijeme, objavljene su i na službenoj stranici SDA. Njegove fotografije su izložene 4 puta: u Sarajevu, Sarajevu, Sarajevu i Sarajevu. Jim ne misli da je fotografija njegova profesija niti hobi, nego znak krize srednjih godina'', (samo)ironična je biografija Jima Marshalla.

Izložba fotografija  Jima Marshalla - undefined

Foto: Dž.K./Radiosarajevo: Fotografija Jima Marshalla


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA