Mladi bh. pijanista priredio praznik za uši

1
Radiosarajevo.ba
Mladi bh. pijanista priredio praznik za uši
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / S koncerta

Bosanski kulturni centar KS“ priredio je večeras solistički koncert jednog od najtalentovanijih bosanskohercegovačkih pijanista mlađe generacije, Muhameda Sadovića

Sadović je učenik IV razreda Srednje muzičke škole Sarajevo, smjer za solo klavir u klasi profesorice Vedrane Mujkić.

Dobitnik je prvih nagrada na: Federalnom takmičenju, održanom 2013. godine u Sarajevu, te na „Banjalučkom bijenalu – „Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Banja Luci, Banski dvor 2014.godine. Osvojio je treće mjesto na renomiranom međunarodnom takmičenju u Milanu, 2014. godine „ International Competition Pianotalents„ gdje je nastupao u konkurenciji 32 pijanista iz cijelog svijeta.

Na međunarodnom takmičenju mladih pijanista: Rising Stars Grand Prix Berlin 2016. godine, u konkurenciji od preko stotinu mladih pijanista iz cijelog svijeta osvaja treću nagradu, a nakon toga i prvu nagradu u Austriji – Salzburg, gdje je nastupio na koncertu pobjednika 2016. godine u Wiener Saal Mozarteum. Iste godine, osvojio je i prvu nagradu na Grand Prize Virtuoso Wienna. Osvojio je prvu nagradu u Londonu 2016. god. i nastupio je u poznatoj koncertnoj dvorani, Royal Albert Hall. Proglašen je učenikom Federacije BiH.

Publika je imatla priliku da posluša djela koja su komponoval J.S.Bach, L.V.Beethoven, F.Liszt i C.Nielsen.

Djelić atmosfere donosimo vam u galeriji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije