Izložba 'Ogledalo mene' Zorana Milišića o značaju razumijevanja među ljudima

0
Fena
Izložba 'Ogledalo mene' Zorana Milišića o značaju razumijevanja među ljudima
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Izložba fotografija 'Ogledala mene' Zorana Milišića

Izložba fotografija Mirrors of Me/Ogledala mene autora Zorana Milišića, koje su nastajale u Bosni i Hercegovini, većim djelom u Sarajevu te migrantskom kampu Obrovac Srbija, otvorena je danas u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Govoreći o nastanku fotografija Milišić je naveo da je uz pomoć udruženja Pomozi.ba došao do migranata koji se nalaze na njegovim fotografijama.

"Objasnio sam im da je cilj projekta prikazati da su migranti ljudi kao i mi. Izložba se zove Ogledalo mene jer želim da svi kada pogledaju oči na ovim fotografijama, vide svoje oči. Moramo da shvatimo da novo doba, novo čovječanstvo mogu krenuti naprijed samo ako se oslobodimo straha", smatra autor izložbe.

Izložba fotografija  - undefined

Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba: Izložba fotografija

Na postavci je izloženo 45 fotografija s upečatljivim portretima migranata.

Zoran Milišić rođen je u Sarajevu. Godine 1993. migrirao je u Australiju gdje je postao uspješan IT stručnjak. Međunarodno je nagrađivan fotograf i nekadašnji reprezentativac u biciklizmu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije