Iz pera mladog autora: Borba iz gliba dvije porodice preko dilanja trave

Radiosarajevo.ba
Iz pera mladog autora: Borba iz gliba dvije porodice preko dilanja trave
U centru pažnje ljubitelja teatra ovih dana je Kamerni teatar 55 i predstava "Mirna Bosna", rađena po tekstu mladog autora Borisa Lalića, u režiji Saše Peševskog, koja će premijerno biti izvedena 3. marta.

Tekst je, riječima samog autora, okarakteriziran kao "bosanskohercegovačka komedija preživljavanja".

Predstava "Mirna Bosna" govori o životarenju dvije porodice zbližene minulim ratnim nedaćama i njihovoj vječnoj borbi da iz gliba, života na granici siromaštva i svakodnevne kupus-kalje, izađu na svjetlo i čist zrak blagostanja. Ili barem da promijene svakodnevni meni. Prilika za to se pruži kada, na nagovor Rize, koji je ujedno i jedini radno sposoban među njima, počnu da se bave dilanjem marihuane. I to uspješno. Veoma uspješno. Toliko uspješno da bi ih na kraju moglo koštati glave. Jer, u Bosni nije lako voditi ni pošten posao, a kamoli pošteno organizirati kriminalnu organizaciju.

U predstavi igraju: Feđa Štukan, Gordana Boban, Vanesa Glođo i Davor Golubović.

Reprizna izvođenja zakazana su za 4. i 5. mart 2017. godine.

Svoje ulaznice možete rezervisati svaki dan, od ponedjeljka do subote, od 10:00 do 12:00 i od 16:00 do 20:00 sati, na broj +38733 550 476.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije