Italijanski muzički maj: Održan koncert 'Eko melodije iz Italije u harmoniji sa prirodom'

0
Radiosarajevo.ba
Italijanski muzički maj: Održan koncert 'Eko melodije iz Italije u harmoniji sa prirodom'
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Italijanski muzički maj

Ambasada Italije u BiH i Udruženje 'Dante Alighieri' organizovali su koncert 'Eko melodije iz Italije u harmoniji sa prirodom' u Sarajevu.

Koncert je održan u osvit obilježavanja Dana Republike Italije i u okviru I izdanja inicijative 'Italijanski muzički maj'.

Kompozicije uvaženog italijanskog kompozitora i univerzitetskog profesora Michelea Biasuttija izvodili su renomirani muzičari u prostorijama Osnovne muzičke i baletne škole Novo Sarajevo.

Treneru iz BiH 12 godina zatvora za pedofiliju, on pobjegao

Treneru iz BiH 12 godina zatvora za pedofiliju, on pobjegao

Michele Biasutti redovni je profesor na Univerzitetu u Padovi. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja na međunarodnim takmičenjima (L. Russolo, Bourges, Societe de Musique Contemporaine du Quebec, Pierre Schaffer). Njegove kompozicije su izvođene na festivalima u Evropi, Sjevernoj i Južnoj Americi i Australiji i emitovane su na radio-stanicama u Italiji i inostranstvu (RAI, ORF, RNE-radio 2, HRT, Radio Canada). Komponovao je za RAI i druge evropske emitere. Autor je muzika za pozorišne predstave i filmove.

Koncertu je prisustvovao i ambasador Italije u BiH Marco Di Ruzza. 

Kako je vidljivo na fotografijama, sala je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Italijanski muzički maj
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba: Italijanski muzički maj

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije