Inkluzivni univerzitet: Otvorena važna izložba studentica sarajevske ALU i Nele Hasanbegović

1
Radiosarajevo.ba
Inkluzivni univerzitet: Otvorena važna izložba studentica sarajevske ALU i Nele Hasanbegović
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Otvorena izložba radova studentica Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu

Izložba radova studentica Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu otvorena je danas, 12. marta 2024. godine u 12:00 sati, u prostorijama Rektorata UNSA.

Na izložbi su predstavljeni radovi studentica svih odsjeka sarajevske ALU i radovi doc. mr. Nele Hasanbegović.

Univerzitet u Sarajevu od 7. do 31. marta organizira niz događaja pod nazivom Inkluzivni univerzitet.

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Podsjećamo, prvi u nizu bio je panel o romskoj kulturi i umjetnosti, u cilju podizanja svijesti o važnosti rodne ravnopravnosti u kontekstu života žena Romkinja, te identifikacije izazova s kojima se one suočavaju.

Jedan od ciljeva ovog panela također je i jačanje saradnje između različitih sektora društva kako bi se osigurala podrška i zaštita prava Romkinja na institucionalnom i praktičnom nivou, poticanje na aktivno učestvovanje Romkinja u procesima donošenja odluka te osnaživanje njihove uloge u društvu kroz edukaciju i podršku te promicanje razumijevanja i poštovanja prema različitostima.

Nakon izložbe studentica sarajevske ALU, u sklopu istog projekta, predviđen je i koncert profesorica Muzičke akademije u Sarajevu, te promocija posebnog izdanja časopisa Pregled pod nazivom Emancipacija žene u svjetlu časopisa Pregled.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije