Otvorena izložba ambasadorice Mlinarević u Pragu: 'Neizmjerna moja radost i ponos do suza'

0
Radiosarajevo.ba
Otvorena izložba ambasadorice Mlinarević u Pragu: 'Neizmjerna moja radost i ponos do suza'
Foto: Ambasada BiH u Češkoj / Otvorena izložba Martine Mlinarević u Pragu

U Pragu je danas, 8. marta u povodu Međunarodnog dana žena otvorena autorska izložba "HEr story" u kojoj su kao autori snage udružili ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević i američki ambasador u Češkoj, Bijan Sabet.

Ambasadorica Mlinarević mnogima poznata kao književnica, za ovu je izložbu napisala priče o ženama ambasadoricama akreditiranim u Českoj Republici, o njihovim odrastanjima u raznim dijelovima svijeta, o usponima i padovima tokom njihovog životnog puta, ženskim uzorima, položaju žena u zemljama iz kojih dolaze i svemu što su im u nasljeđe ostavile njihove pretkinje.

Američki ambassador Sabet za ovu je priliku uradio portrete ambasadorica koje je zatim uz ispisane priče dizajnirala i objedinila Amila Hrustić, poznata bosanskohercegovačka dizajnerica koja živi i radi u Pragu.

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Ova snažna i inspirativna izložba pod nazivom "HEr story" okupila je izniman broj visokih zvanica u Pragu, najvišeg českog političkog vrha, članove diplomatskog kora, i javnog života, kao i mlade djevojke izbjeglice iz Ukrajine.

"Neizmjerna moja radost i ponos do suza. Zahvaljujem se našem Tariku Altumbabiću za pokroviteljstvo ove priče, i posebno mojoj prekrasnoj prijateljici ambasadorici Rumunije Antoaneti Barta za gostoprimstvo. Hvala dragoj Lamiji Delić jer je odlično kao uvijek vodila program", kazala je o izložbi ambasadorica Mlinarević.

Izložba će u narednim mjesecima putovati kroz razne gradove Češke Republike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije