Retrospektivna izložba Almedine Fehratović 'Mix&Match' otvorena u školskoj Galeriji

0
Radiosarajevo.ba
Retrospektivna izložba Almedine Fehratović 'Mix&Match' otvorena u školskoj Galeriji
FOTO: Facebook / Izložba Almedine Fehratović pod nazivom "Mix&Match"

U Galeriji Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo u ponedjeljak, 11. marta, je svečano otvorena retrospektivna izložba umjetnica Almedine Fehratović pod nazivom "Mix&Match", koja obuhvata njezina umjetnička djela nastala od 2000. godine pa do danas.

Ova izložba predstavlja priliku za posjetitelje da se upuste u fascinantan put kroz umjetnički razvoj i raznolikost stvaralaštva autorice.

Izložbu je moguće posjetiti svakog radnog dana do 25. marta 2024. godine u vremenu od 09:00 do 15:00 sati. Galerija će pružiti posjetiteljima jedinstvenu priliku da istraže različite faze umjetničkog puta Almedine Fehratović te da dožive raznovrsnost njezinih umjetničkih izraza.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Almedina Fehratović svojim djelima prenosi različite emocije, inspirirana širokim spektrom tema koje su obilježile protekle decenije. Njezin umjetnički izraz, odabir boja, tehnika i stilovi prikazani na izložbi 'Mix&Match' odražavaju autentičnost i evoluciju umjetničkog talenta.

Galerija će biti otvorena za posjetitelje koji žele uživati u umjetničkom doživljaju, istražiti različite aspekte umjetničkog stvaralaštva te se približiti viziji i interpretaciji svijeta koju nudi Almedina Fehratović.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete izložbu i uživaju u bogatstvu umjetnosti koja se proteže kroz njezino višegodišnje stvaralaštvo.

Dobrodošli!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije