Nastup hora Pontanima: Pjesme svih religija u jednoj noći na Baščaršiji

Radiosarajevo.ba
Nastup hora Pontanima: Pjesme svih religija u jednoj noći na Baščaršiji
Izuzetno zanimljiv nastup na Baščaršiji, a povodom Svjetskog dana muzike, pripremaju članice i članovi sarajevskog hora Pontanima, koji će kroz centar Sarajeva naprosto opjevati pjesmu suživota.

Tačnije, oni će napraviti četiri mini nastupa u povodom Svjetskog dana muzike u srcu glavnog grada BiH, te će u okviru njih izvesti odabrani program iz svoje simfonije religija i kultura koju čine kompozicije svih naroda i kultura koje egzistiraju na području BiH.

Tako će u 19 sati ispred Gazi Husrev-begove džamije izvesti nekoliko Ilahija, nakon čega će se preseliti ispred Katedrale Srca Isusova gdje će u 19.15 sati izvesti nekoliko pjesama katoličke duhovnosti. Naredna lokacija na kojoj će u 19.30 sati izvesti pjesme pravoslavne duhovnosti Saborne crkve. Posljednja lokacija bit će ispred Bosanskog kulturnog centra (nekadašnje sinagoge) kod spomenika menore, gdje će od 19.45 sati izvesti pjesme jevrejske duhovnosti.

Šetnja zbora/hora Pontanima i obilježavanje Svjetskog dana muzike će završiti kod spomenika Vječna vatra, gdje će se izvesti kompozicije kulturne paradigme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije