Hanna Dujmović otvorila izložbu "Igralište mašte" u Vijećnici

0
Radiosarajevo.ba
Hanna Dujmović otvorila izložbu "Igralište mašte" u Vijećnici
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Izložba "Igralište mašte" u Vijećnici

Sarajevska akademska umjetnica Hanna Dujmović otvorila je svoju prvu samostalnu izložbu pod nazivom "Igralište mašte" u Vijećnici.

Izložba se sastoji od kolekcije od 25 slika koje odražavaju dubinu i raznolikost umjetničke mašte koja je oblikovala svaki rad. Kroz ovu izložbu, Hanna istražuje intimne aspekte svog djetinjstva, preplićući ih s vizijama savremenosti.

"Kroz ove slike nisam samo oživjela svoje uspomene, već sam i stvorila most prema budućnosti", izjavila je umjetnica. Svaka slika postaje autentičan zapis vremena, pružajući intimne uvide u život umjetnice i njeno vlastito "Igralište mašte".

EURO 2024 | Srbija minimalno poražena od Engleske, presudio joj gol Bellinghama

EURO 2024 | Srbija minimalno poražena od Engleske, presudio joj gol Bellinghama

Posjetitelji izložbe imaju priliku uroniti u svijet Hannine mašte, istražujući bogatstvo boja i emocija koje svaka slika nosi. Ova izložba ne samo da predstavlja retrospektivu njenog rada, već i poziv publici da se pridruži na putovanju kroz njene uspomene i vizije budućnosti.

"Igralište mašte" je otvoreno za javnost i bit će dostupno za posjetitelje u narednim sedmicama, pružajući svima priliku da dožive umjetnost koja spaja prošlost, sadašnjost i budućnost kroz jedinstvenu perspektivu Hanne Dujmović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije