Boro Kontić i Sejo Sexon predstavili knjigu 'Pamtim to kao da je bilo danas'

3
Radiosarajevo.ba
Boro Kontić i Sejo Sexon predstavili knjigu 'Pamtim to kao da je bilo danas'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Održana promocija knjige 'Pamtim to kao da je bilo danas'

Knjiga Pamtim to kao da je bilo danas, autora Bore Kontića i Seje Sexona, predstavljena je u četvrtak, 23. maja, u bašti knjižare Buybook.

Riječ je zapravo o knjizi razgovora koje je Kontić kroz godine vodio sa Sexonom, a tiče se grupe Zabranjeno pušenje i njenih pjesama.

Više o tome je na promociji govorio Boro Kontić.

Zahiragić odgovorio Helezu: "Nazvao me lažovom, iako ja nikada ne lažem"

Zahiragić odgovorio Helezu: "Nazvao me lažovom, iako ja nikada ne lažem"

"Knjiga je zapravo nastala prije nekoliko godina. Razgovarali smo negdje u Sarajevu poslije koncerta i onda je on (Sejo op.a) ispričao jednu stvarno krasnu priču o nastanku jedne pjesme. Onda sam ja rekao da bi to trebali zapisati i da je šteta da takva priča ostane, da je samo on zna. Prošle godine kada je izbio onaj skandal i rasprava (s Neletom op.a.), Sula je objavio listu pjesama koje je on napisao i koje su njegove. Onda sam ja rekao da sad imamo sve njegove pjesme i da možemo pričati. Tako smo sjeli u septembru prošle godine, mislili smo da će to i duže trajati, ali onda kako je ispalo da će grupa krajem 24. maja imati koncert u Sarajevu, pokušali smo da stignemo do tad, jer je najprirodnije da se knjiga pojavi tad", rekao je Kontić i nastavio:

"To je knjiga o pjesmama Seje Sexona i Zabranjenog pušenja, manje-više hronološki. Ja sam u početku mislio da će to biti neki tekst za portal mog Media Centra, međutim, onda smo počeli o Neletu, Elvisu... Čovjek koji se najviše puta spominje u knjizi je Elvis. Tako da samo onda nastavili o aferi, osamdesetim godinama u Sarajevu, ljudima koji su tu bili, koji su pomagali i nisu pomagali Pušenju da krene, a onda kad su krenuli, više ih niko nije mogao zaustaviti", dodao je Kontić.

Održana promocija knjige 'Pamtim to kao da je bilo danas'

Riječ je dobio i "koautor" Sejo Sexon.

"Ovom prilikom obavještavam mog estradnog menadžera da je upravo dobio otkaz, jer ja sam postao književnik", našalio se Sexon, koji je s prisutnima podijelio nekoliko anegdota i pročitao dio iz knjige.

Nakon njihovog izlaganja uslijedilo je potpisivanje knjiga.

Promociju je vodio Elvis J. Kurtović, koji je svojim šalama do suza nasmijao sve prisutne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije