Galerija Novi hram: Otvoren Balet Fest Sarajevo

Radiosarajevo.ba
 Galerija Novi hram: Otvoren Balet Fest Sarajevo
Foto: Samir Leskovac / Radiosarajevo.ba / S otvaranja 9. Balet Fest Sarajevo

Izložbom posvećenoj umjetnici, balerini i pedagoginji Ubavki Milanković-Janjić i instalacijom Transitions austrijske grupe umjetnika, koju je producirala Aldina Michelle Topčagić, u srijedu navečer u Galeriji Novi hram otvoren je deveti Balet Fest Sarajevo (BFS).

Balet Fest Sarajevo: Predstavljen bogat program

Aldina Michelle Topčagić je ranije istaknula je na pres-konferenciji u Narodnom pozorištu Sarajevo da ta instalacija objedinjuje muziku, ples i pjevanje, a jedna od protagonistica Tetiana Miyus vidi to kao priliku za uspostavljanje mosta između Austrije i Bosne i Hercegovine kroz razne aspekte (umjetnost, muzika….).

Podsjetimo, u okviru 9. Balet Fest Sarajevo u Narodnom pozorištu Sarajevo za 24. septembar najavila je predstavu Carmen u izvođenju mađarskog Pecsi baletta, a članovi Bitef dance Companny iz Srbije 25. septembra izvest će predstavu Macbet.

Posljednjeg dana devetog Balet Festa Sarajevo (26. septembar) bit će upriličen u Narodnom pozorištu Sarajevo Gala Balet Fest, uz sudjelovanje umjetnika iz BiH i inozemstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije