Ministrica Elvira Dilberović u Mostaru: Ovo je večer umjetnosti

Fena
Ministrica Elvira Dilberović u Mostaru: Ovo je večer umjetnosti
Fena / Elvira Dilberović

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović otvorila je u ponedjeljak navečer u Centru za kulturu Mostar retrospektivnu izložbu nagrađenih likovnih radova studenata završnih godina i apsolvenata studija likovnih umjetnosti na visokoškolskim ustanovama u Federaciji BiH.

"Ovo je večer umjetnosti. Vjerujemo da je večerašnje otvaranje izložbe odlična uvertira za sutrašnji događaj i sve ono što će se događati u idućih pet dana u Mostaru, ja bih rekla, pet dana posvećenih nauci. Žao mi je da ovdje nije mnogo više ljudi, ali ovi ljudi koji su došli cijene kulturu, cijene svaki vid umjetnosti i obrazovanje", istaknula je u pozdravnom govoru ministrica Dilberović.

Izložba, na kojoj je prikazano tridesetak ostvarenja u području slikarstva i kiparstva te grafike i grafičkog dizajna, organizirana je u okviru prvog izdanja Salona akademske knjige, koji će se održati u Mostaru od 18. do 22. septembra.

Jedna od tema za radove u području grafičkog dizajna bila je idejno rješenje logotipa i plakata Salona akademske knjige (Forum Librorum Academici), dok su autori radova u području slikarstva, kiparstva i grafike mogli izabrati temu po vlastitom izboru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije