Film 'Balada' bosanskohercegovačke rediteljice Aide Begić otvara takmičarski igrani program SFF-a

0
Radiosarajevo.ba
Film 'Balada' bosanskohercegovačke rediteljice Aide Begić otvara takmičarski igrani program SFF-a
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Večernja šetnja, Sarajevo

Drugog dana 28. Sarajevo Film Festivala počinju projekcije filmova u okviru više takmičarskih programa. U igranom programu u Narodnom pozorištu Sarajevo, s početkom u 9.30 sati biće prikazano ostvarenje bosanskohercegovačke rediteljice Aide Begić "Balada".

Merjem-Meri (30), neambiciozna domaćica i majka djevojčice Mile (8), poslije deset godina bračnog života vraća se kod svojih. Ubrzo nakon povratka u roditeljsku kuću Meri shvaća da je zarobljena u začaranom krugu provincijskih zakona i pravila, kao i u kompleksnim relacijama između ambiciozne majke i razmaženog mlađeg brata. Njena nada da će dobiti skrbništvo nad kćerkom je svakim danom sve manja, jer nema priliku da nađe stalni posao. Jedino što je čini sretnom, a zbog čega je svi osuđuju, je odlazak na audiciju za film koji se snima u susjedstvu.

U glavnim ulogama su: Marija Pikić, Jasna Žalica, Milan Tocinovski, Lana Stanišić, Slaven Vidak, Enes Kozličić, Davor Golubović, Amar Čustović

Skandalozno obraćanje Cvijanović na sjednici NSRS: "U BiH postoji radikalni islamistički pokret"

Skandalozno obraćanje Cvijanović na sjednici NSRS: "U BiH postoji radikalni islamistički pokret"

Aida Begić: Nadam se da ću raditi veselije teme i da će svijet postati ljepši

Aida Begić: Nadam se da ću raditi veselije teme i da će svijet postati ljepši

Drugi film koji će biti prikazan u okviru takmičarskog igranog programa je ostvarenje rediteljice Marie Kreutzer "KORSET/CORSAGE".

Austrijska carica Elizabeta slavljena je zbog svoje ljepote i uspostavljanja modnih trendova. Ali "Sisi" 1877. slavi četrdeseti rođendan i da bi održala imidž prisiljena je da sve više steže korzet. Dok je Elizabetina uloga, protivno njenoj volji, svedena na nivo dekoracije, zbog njene gladi za znanjem i strasti prema životu, sve manje joj odgovara život u Beču. Elizabeta putuje u Englesku i Bavariju, gdje posjećuje bivše ljubavnike i stare prijatelje u potrazi za uzbuđenjem i svrhom njenog mladog života. Svjesna da je čeka budućnost puna strogo ceremonijalnih obaveza, Elizabeta se pobuni protiv vlastitog prenaglašenog javnog imidža i smišlja plan kako da zaštiti vlastitu zaostavštinu, piše BHRT.

Uloge: Vicky Krieps, Florian Teichtmeister, Katharina Lorenz, Jeanne Werner, Alma Hasun, Manuel Rubey, Finnegan Oldfield, Aaron Friesz, Rosa Hajjaj, Lilly Marie Tschörtner, Colin Morgan

28. Sarajevo Film Festival otvoren je sinoć projekcijom kanskog pobjednika "Trougao tuge" Rubena Ostlunda.

Kompletan program festivala možete pronaći na ovom linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije