Enis Čišić i Senka Mušić: Novi umjetnički projekat

Radiosarajevo.ba
Enis Čišić i Senka Mušić: Novi umjetnički projekat
Kroz “skakanje” iz ilustracije u fotografiju, dva umjetnika kreiraju koncepte i izgrađuju karaktere odnosno likove

Marvelov crtač, 3D umjetnik i illustrator, Enis Čišić i grafička dizajnerica i fotografkinja, Senka Mušić odlučili su spojiti talente u zanimljiv projekt The Role Play Project . 

Bave se kreiranjem likova sa ciljem izgradnje i očuvanja vrijednosti karaktera i odnosa gledatelja ca prema njemu. Karakteri se kreiraju kroz dva medija – ilustraciju i fotografiju. Kroz “skakanje” iz jednog medija u drugi, dva umjetnika kreiraju koncepte i izgrađuju karaktere odnosno likove, stoji u najavnom tekstu ovog projekta.

Fotografije su zasnovane na Enisovim skicama, a ilustracije inspirirane Senkinim fotografijama. Neki likovi su rađeni u dvofaznom procesu (skica-fotografija), a neki u trofaznom (fotografija-skica-crtež), pa čak i četiri faze (skica-fotografija-skica-crtež).

Veći dio kostima i šminke uradila je Senka, Enis je bio prisutan na većini snimanja, sugerirao poze likova, radio nove skice. Uskoro će biti predstavljena i zasebna web prezentacija projekta, kao baza svih likova nastalih unutar projekta, najavili su autori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije