Emerik Blum i cvijeće: Odavao je poštu mjestu i žrtvama

/ Komentari (12)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

AsAsova

Za sve mu veliko hvala !! Covjek poput Emerika Bluma se radja jednom u 100 godina, Sarajevo je najljepse i najprosperitetnije godine zivjelo u njegovo doba.. Jedan od najvecih sinova BiH-a..

Vizionar BiH

Covjek je imao viziju, znanje i iskustvo . Znao je kako se postupa sa ljudima i kako od svake osobe izvuci ono najbolje. Najbolji period Energoinvesta dok je bio direktor i najbolji dio Sarajeva dok jebio gradonacelnik. Osoba koja je voljela i razumjela svoj grad i ostavila jak pecat u zivotu grada. Sve je uradio da Energoinvest i grad dozive prosperitet i veliki ugled.

BiH inženjer, biznismen i umjetnik, antifašista

Najveci vizonar u Bosni i Hercegovini, 20 stoljeca. Bio je podstrek za mlade generacije da svoju buducnost grade znajem i radom. Omogucio je mladoj generaciji usavrsavnje u inostranstvu kao i mogucnost koristenja svih mogucih laboratorijskih resursa Energoinvesta za sto bolje rezultate rada. Domace izdajice kao i nacionalisticke partije su unistile veci dio njegovog koncepta u BiH. Treba krenuti istim stopama i napravit blistavu buducnost firme bez uticaja politickih partija, samo znanje i iskustvo su kriteriji za prijem i poziciju u firmi i u drustvu.

Niko u komentarima da spomene kontekst vremena i TITA (!) koji je stvorio ozracje

da Blumov Energoinvest uspije... Pa nije Blum sklopio milijarde dolara biznisa sa Nesvrstanima zato sto je bio ekstra poslovni covjek, nego zato sto je ***o (uz N***era i Nehrua) stvorio Nesvrstane i time prakticno neograniceno trziste!! Dakle na jednoj strani oni koji imaju sirovu naftu ali nemaju tehnologiju (Irak, Libija....), na drugoj strani izmedju ostalih Juga koja je imala ipak neki nivo tehnologije, a nije imala naftu. Trebam li jos malo nacrtat?? Prvo i prvo *****-O! To ne zaboravite nikada.... taj covjek je napravio sto niko nikad nije, a izgleda i nece vise.

Ej, Radio SA, malo ste poglupi sa ovim preuzimanjem filtera od Amerikenjaca!

Zato sto se u njih SISA kaze t i t, zato meni Josipa Broza obrisete? Hajte fino u pm.

Ej, Radio SA, malo ste poglupi sa ovim preuzimanjem filtera od Amerikenjaca!

Zato sto se u njih SISA kaze t i t, zato meni Josipa Broza obrisete? Hajte fino u pm.

Ej, Radio SA, malo ste poglupi sa ovim preuzimanjem filtera od Amerikenjaca!

Zato sto se u njih sisa kaze ' t i t ', zato sada ja ne mogu napisat nadimak Josipa Broza??? Dajte malo ukljucite mozak, znam da ga nemate previse, ali ipak...

za Ej, Radio SA.......

>>Zato sto se u njih sisa kaze ' t i t ', zato sada ja ne mogu napisat nadimak Josipa Broza??? Dajte malo ukljucite mozak, znam da ga nemate previse, ali ipak... ka Ej, Radio SA, malo ste poglupi sa ovim preuzimanjem filtera od Amerikenjaca!

Sabina Šabić

Zaboravimo ovo braćo i sestre muslimani. To je bio naš kratak kontakt sa civilizacijom, progresom, napretkom, znanjem, radom, pameću i svim tekovinama judeo-krišćanskog društvenog sistema. Mi tu ne pripadamo. Mi smo podanici i sluge. Čekajmo našeg novog gazdu.

Mimi

Čitao sam knjigu „Enriko Josif-Viđenja i snoviđenja Mirjane i Radivoja Davidovića“ u izdanju Čigoja štampe iz Beograda.. Jedna od retkih kapitalnih knjiga o srpskim kompozitorima koja me je malo je reći oduševila

za Sabina Šabić

Zna se ko su ti braca i sestre, djeca tvojih roditelja. Taj seljacki zargon braco i sestre, katolici, muslimani , parvoslavci ....,samo govori o zatucanosti tih osobe-a . Ne govori nesto sto nije tvoje. Drugo taj kratak kontak je bio mozda za tebe, druge familije imaju kontakt sa civilizacijom stoljecima i idu dalje sa svojim obrazovanjem , sireci vidokrug znanja sa normalnim pucanstvom. Velika je razlika religije i kulture jednog naroda. Malo se obrazuj pa daji takve komentare.

za Sabina Šabić

Imas li kuraznosti da se prijavis pod imenom koje pripada tvom toru. *** te je dobro zapekla. Zlo i mrznja vladaju tvojim umo i dusom. Nema lijek aza tebe.

/ Najnovije