Dječiji pogled kroz foto objektiv: Otvorena izložba fotografija Chrisa Leslija

0
Radiosarajevo.ba
Dječiji pogled kroz foto objektiv: Otvorena izložba fotografija Chrisa Leslija
Foto: Denis Ruvić / PCRC BiH / Dječiji pogled kroz foto objektiv

Škotski fotograf Chris Leslie otvorio je izložbu fotografija "Dječiji pogled kroz foto objektiv” prošle sedmice u Sarajevu, uz podršku Centra za postkonfliktna istraživanja i Informativnog centra o Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju koji djeluje unutar Grada Sarajeva, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine i Britanske ambasade.

Chris Leslie je od 1997. do 1999. godine vodio fotografski projekat u podrumu sarajevskog doma za djecu bez roditeljskog staranja, Dječijeg doma Bjelave, gdje je djecu uzrasta od 6 do 16 godina učio osnovama crno-bijele fotografije i izrade fotografija.

Zajedno su nastojali da dokumentuju život u gradu Sarajevu nakon rata i opsade.

Zeljković o ranijim nesuglasicama s Barbarezom: "Samo budale ne mijenjaju mišljenje"

Zeljković o ranijim nesuglasicama s Barbarezom: "Samo budale ne mijenjaju mišljenje"

Osim što je djecu podučavao novim vještinama, ovaj projekat im je pružio i jedan kreativan način da rade na rješavanju trauma koje je prouzrokovao rat i gubitak roditelja.

Izložba predstavlja do sada neobjavljene fotografije koje su tada napravili Chris i djeca iz Dječije doma Bjelave, kao i detalje o njihovom životu danas.

Izložbu možete pogledati u sarajevskoj Vijećnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije