Dino Mustafić ugostio direktore pozorištnih kuća u BiH povodom stogodišnjice NPS

0
Dino Mustafić ugostio direktore pozorištnih kuća u BiH povodom stogodišnjice NPS
Narodno pozorište Sarajevo / Direktori bh. teatara na sastanku u Sarajevu

Narodno pozorište Sarajevo obilježava stogodišnjicu postojanja, i tim povodom organizira niz događaja.

Između ostalog, u pripremi su tri premijere, a u subotu 9. oktobra očekuje nas i veliki Gala koncert. 

U povodu jubileja, a na inicijativu direktora Narodnog pozorišta Sarajevo Dine Mustafića, danas je upriličen sastanak direktora bosanskohercegovačkih pozorišta.

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Sastanku su prisustvovali: Miroljub Mijatović direktor BNP Zenica, Srđan Knjeginjić direktor Pozorišta Prijedor, Ivan Vukoja ravnatelj HNK Mostar, Almir Mujkanović direktor NP Mostar i Mirza Ćatibušić direktor NP Tuzla. 

U razgovoru je istaknuta potreba za intezivnijom međusobnom saradnjom i razmjenom umjetničkih sadržaja institucionalnih pozorišta Bosne i Hercegovine.

Također, dogovoreno je Koordinaciono tijelo koje će okupiti umjetnička vodstva pozorišta svih bh. pozorišta koje će raditi na zajedničkoj platformi međusobne produkcione i autorske saradnje, prezentacije bh predstava u regionu i inostranstvu, ustanovljavanju kriterija i procedura festivalskih selekcija i podizanju tehničko-organizacionog standarda svih bosanskohercegovačkih pozorišnih festivala.

Dogovoren je sljedeći susret prilikom teatarske smotre "Tuzlanski pozorišni dani" kada će biti pozvani svi profesionalni teatri iz Bosne i Hercegovine da se priključe ovoj inicijativi.

U jubilarnoj sezoni Narodnog pozorišta svi bosanskohercegovački teatri će u čast stogodišnjeg života i rada Narodnog pozorišta gostovati u Sarajevu sa svojim najboljim predstavama.

I Narodno pozorište Sarajevo će ovim povodom predstaviti svoju recentnu produkciju u svim teatarskim centrima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije