Dino Mustafić: "Glupost je postala snažni kriterij političke moći"

3
Radiosarajevo.ba
Dino Mustafić: "Glupost je postala snažni kriterij političke moći"
FOTO: Radiosarajevo.ba / Dino Mustafić

Ugledni bosanskohercegovački reditelj Dino Mustafić na svom Twitter profilu komentirao je aktuelna politička dešavanja u Bosni i Hercegovini

Teško bi bilo izdvojiti samo jedan problem i jednu osobu odgovornu za brojne propuste i probleme koji se sporo ili uopšte ne rješavaju.

"Jasno je da možemo govoriti o napuštanju razuma i potpunom trijumfu gluposti. Glupost je postala jedini i snažni kriterij političke moći, pa ljudi bez ikakvog znanja vladaju ovom državom i svim njenim resursima desetljećima. Njima ubice i lopovi nisu samo saveznici već i raja", poručio je Mustafić. 

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

S druge strane, ne tako općenito svoj stav o aktuelnim političkim dešavanjima, konkretno o Vladi FBiH dao je i načelnik općine Novi Grad, Semir Efendić koji je naveo nekoliko konkretnih problema i velikih propusta aktuelnih političara. 

"Pored toga što je uništila sve čega se dotakla u proteklih 4 godine regularnog i 3 godine uzurpiranog mandata, vlada Fadila Novalića počela je nanositi nesagledivu štetu i međunarodnom položaju naše države.

Kada upropaste gradnju hidroelektrane Vranduk ili tunela Hranjen, tu postoji šansa da se stvari poprave, međutim kada izgubite prijatelja u međunarodnim odnosima, to je teško popraviti.

Reći će neko kako Blok 7 nije ni trebalo graditi sa kinezima. Možda i nije, ali o tome se moralo razmišljati prije potpisivanja ugovora. Upravo ovih dana kinezi su završili izgradnju (spajanje) Pelješkog mosta u susjednoj Hrvatskoj, mosta čiju izgradnju su finansirali EU i Hrvatska, a u Bosni i Hercegovini kinezi ne mogu graditi ni od novaca koji osigura (kao kredit) njihova državna banka. Oni te poruke znaju čitati", poručio je Efendić između ostalog. 

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije