Jednoglasna odluka / Dino Mustafić najbolji reditelj festivala FIAT u Podgorici

17. 09. 2018. u 12:14:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Bh. reditelj Dino Mustafić, jednoglasnom odlukom žirija osvojio je nagradu za najbolju režiju na 33. festivalu internacionalnog alternativnog teatra (FIAT) 2018 u Podgorici.

Nagrada je dodijeljena za rad na predstavi Majka i dijete u produkciji M.A.M. Foundation of Contemporary Art iz Tirane.

Dino Mustafić - undefinedPredstava "Majka i dijete" (Foto: Bejtović Communications)

"Nagrada se dodjeljuje zbog cjelovitosti autonomnog koncepta koji ostvaruje uz minimalna sredstva, a bogatom rediteljskom imaginacijom. Bura emocija koja se rađa u odnosu majke i sina sa tačnim i efektnim mizanscenskim rješenjima čine rediteljsku estetiku avangardnom“, naglašeno je u odluci žirija kojim je predsjedavala koreografkinja Sonja Vukićević (Srbija) uz glumicu Žanu Gardašević Bulatović (Crna Gora) i reditelja Andreja Cvetanovskog (Makedonija).

Na festivalu koji je održan od 7. do 16. septembra prikazano je 10 predstava sa veoma ubjedljivim i raznovrsnim estetikama, od koreodrame, preko muzičkog teatra, avangardnih predstava do vizuelnih performansa.

Dino Mustafić: Pred nama je borba koju moramo voditi zbog naše djece

Uz mnoštvo pratećih multimedijalnih programa od filma do književnosti, publika je sa velikim interesom dočekala sve izvedbe koje su igrane na svim pozornicama Podgorice.

NEMA KOMENTARA