Počinju Dani umjetnosti UNSA: Osam programa na pet lokacija

0
Radiosarajevo.ba
Počinju Dani umjetnosti UNSA: Osam programa na pet lokacija
Foto: UNSA / Festivalski plakat

Univerzitet u Sarajevu najavljuje treće izdanje festivala "Dani umjetnosti UNSA" koji se realizira kako bi se ukazalo na značaj umjetnosti, i promociju istraživačkih i umjetničkih postignuća nastavnika i studenata sarajevskih akademija i fakulteta.

Ovogodišnji program, koji počinje danas 26. maja, trajat će do 2. juna 2023. godine. Uključuje osam programa na pet lokacija – na tri umjetničke akademije, Rektoratu i u Kampusu Univerziteta u Sarajevu. Ulaz na sve festivalske događaje je slobodan.

Otvorenje Dana umjetnosti UNSA bit će priređeno u 10.30 sati u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu, nakon čega će uslijediti predstavljanje projekta "Slikar Behaudin Selimanović" koji uključuje panel, poetsko - dramski performans i izložbu profesora i učenika Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Već od od 12.30 sati u Umjetničkom hangaru Kampusa UNSA planiran je trening "Zdravi pristupi životu" koji će voditi prof. dr. Lejla Šebić sa Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja UNSA, nakon čega će u 13.00 sati biti predstavljeni radovi studenata odsjeka Kiparstvo i odsjeka Slikarstvo Akademije likovnih umjetnosti UNSA. Aktivnosti u Kampusu bit će zaokružene Javnim časom kamerne muzike studenata Odsjeka za gudačke instrumente i gitaru Muzičke akademije UNSA koji će početi u 13.15.

Ovom prilikom predstavit će se Alex Mateescu (violina), Sara Barbara Bilela (violina), Emina Jahić (viola) i Hana Hamza (violončelo), studenti u klasi prof. Belme Alić i ass. Tamare Arsovski, i izvest će Gudački kvartet br. 1 Sergeja Rahmanjinova.

Na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu održan koncert za mir

Na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu održan koncert za mir

Program prvog festivalskog dana bit će zaokružen projekcijom filmova studenata Akademije scenskih umjetnosti UNSA koja će biti upriličena na Otvorenoj sceni Obala u 20.00. sati. Tim povodom bit će predstavljeni filmovi "Mrtvi čvor" Ismire Mašić, "Justine" koji je režirao Luka Vlaho, i "Crvene bermude" Saše Peševskog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije