Čestitamo, Sandro Drinovac: Izložba radova grafičkog dizajnera povodom 20 godina rada

0
FENA
Čestitamo, Sandro Drinovac: Izložba radova grafičkog dizajnera povodom 20 godina rada
Foto: FENA / Izložba radova grafičkog dizajnera Sandra Drinovca

Izložba radova iz područja grafičkog dizajna pod nazivom "ReVizija", koju će predstaviti akademski grafički dizajner Sandro Drinovac, bit će otvorena u utorak, 27. feburuara, u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosače, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Posjetitelji će imati priliku vidjeti odabrane filmske i kazališne plakate, kao i plakate s različitim društveno angažiranim temama, omote za ploče i CD-ove, knjige, znakove i ilustracije koje je Drinovac kreirao tokom posljednjih dvadeset godina, najavili su organizatori.

Različiti naručitelji i projekti u kojima je Drinovac sudjelovao kao dizajner omogućili su mu da kreira raznolik stilski pristup, kojim uvijek nastoji na najkvalitetniji način vizuelno komunicirati ono što je suština ili cilj određenog projekta, bilo da je riječ o filmu, predstavi, glazbenom albumu ili nekom drugom obliku umjetnosti.

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Izložba je koncipirana kao svojevrsni pregled profesionalnog dizajnerskog angažmana i rada koje je Drinovac ostvario tokom svoje dvadesetogodišnje karijere, posebno ističući područja u kojima je kao autor pronašao najveću inspiraciju: kulturu, bilo da je riječ o alternativnoj ili glavnoj kulturnoj sceni, te područje društvenog angažmana.

Sandro Drinovac je rođen u Mostaru 1981. godine. Nakon završene SŠLU Gabrijel Jurkić u Mostaru, diplomski i magistarski rad je realizirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu - na Odsjeku za grafički dizajn.

Čestitamo: 'Paklena pomorandža' pobjednička predstava 11. Juventafesta

Čestitamo: 'Paklena pomorandža' pobjednička predstava 11. Juventafesta

Od 2007. godine radi na ALU Sarajevo, na Odsjeku za grafički dizajn, a trenutno je na poziciji docenta na predmetu Vizuelne komunikacije.

Kao profesionalni grafički dizajner djeluje od 2005. godine. U početku radi kao suosnivač studija za dizajn Hot Shop, gdje je stekao značajno iskustvo radom u oglašivačkoj industriji, a od 2011. godine radi kao samostalni (freelance) dizajner.

Do sada je izlagao na samostalnim i grupnim izložbama u Sarajevu, Mostaru, Maglaju, Dubrovniku, Zagrebu, Beogradu, Istanbulu, Mariboru, Frankfurtu, Bremenu, Siracusa, Sofiji, Grazu itd.

Izložba ostaje otvorena do 14. marta 2024. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije