Bravo, maturanti: Pogledajte izložbu 'Jedna ruža' u Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti

0
Radiosarajevo.ba
Bravo, maturanti: Pogledajte izložbu 'Jedna ruža' u Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Učenica i Elma Alić Šobot, direktorica škole

U Galeriji Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo danas, 5. juna otvorena je izložba maturskih radova pod nazivom "Jedna ruža".

Izložba nosi naziv po radu učenika Tarika Glavaševića, koji je bio inspiracija za ovu izložbu.

"Maj je prošao, stigli su topli dani ranog ljeta... Sve su ruže grada Sarajeva u svom punom sjaju. Svaka ruža lijepa je na svoj način. Nemora biti skupa, njegovana, bogata,mažena i pažena da bi bila lijepa i da bi mirisala  zanosno. Stiže nova generacija mladih umjetnika", poručili su iz Škole.

EURO 2024 | Kraj za Ukrajinu, Belgija s drugog mjesta ide u osminu finala

EURO 2024 | Kraj za Ukrajinu, Belgija s drugog mjesta ide u osminu finala

Svake godine Izložba maturskih radova ima za cilj promovirati ohrabriti mlade autore, dodijeliti nagradu Vladimir Vojinović Žuti za najzreliji umjetnički rad. 

"Čarobni svijet umjetnosti, osjetit se najbolje u 'umjetničkoj školi'. Ljepota boje i srdačnu atmosferu druženja u školskim ateljeima naši učenici nikada ne zaboravljaju. Profesori koji su i sami umjetnici, sa puno pažnje posvetili su se učenicima razvijajući i usmjeravajući njihovu darovitost, maštu, umjetničke kvalitete, osnažujuči njihove individualne poetike i formirajući visoke estetske vrijednosti.

Time smo stvorili važne preduslovi za dalje kultiviranje njihovog pojedinačnog likovnog izraza i dali veliki doprinos njihovim opredjeljenjima i putevima. Pokušavamo mlade ljude upoznati o strasti prema umjetnosti, otkrivanju novih kreativnih svjetova, zajedništvu", kazala je direktorica škole Elma Alić Šobot.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije