Božić s franjevcima u Sarajevu: Hor i Orkestar Muzičke akademije održali koncert u crkvi sv. Ante

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Nije identitet lista zelja!

Identitet nije spisak zelja. Hoces da si Eskim? Treba imati genetiku. Hoces da si milijarder? Treba imati milijarde £,$ ili €. A ti kokuz? Hoces da si nobelovac? Ne moze bez Nobelove nagrade. Hoces da si hrvat? Imas li vecinske slavenske pretke ili porijeklo iz drzave R Hrvatske? Niko vam ne pominje nacije Jugoslavije/SHS. Cudno je da se toj politickoj mantri o “identitetu zelja” ne suprotstavlja, vec se apriori prihvata poput obaveznog nosenja farmerki ili kravate.

Nema Hrvatska dijasporu u BiH.

Politicari iz Hrvatske stalno ponavljaju laz o iseljenistvu Hrvatske u BiH. To ne postoji. Svjedoci povijest i brojni obrazovani ljudi. Potvrdjuje i dr Franjo Topic, i bivsi VP Valentin insko u svojim gostovanjima na TV! Ustavna “skrb “ Hrvatske nad “Hrvatima” je velikodrzavni spin, mantra. Sto ne skrbe o Gradiscanskim hrvatima, o hrvatima u SAD, Australiji. Oni se zakacili susjedne Bosne, iako to nije njihovo iseljenistvo. Katolici BiH nisu dijaspora Hrvatske. Po cemu su oni hrvati? Nisu po genetici! Ne poticu iz Hrvatske. Njih su pohrvatili pravljenjem nacija Kraljevine SHS 1918. Katolici hs jezika—hrvati, a pravoslavci—srbi. Iako nisu dijaspora Hrvatske i Srbije. Hrvati na Kosovu, CG, BiH, Dalmaciji,… Nema vise Jugoslavije. Nema. Ne mogu njene nacije biti drzavotvorne izvan maticnih drzava. Jugoslovensko-Dejtonska glupost o “jugoslovenskim konstitutivnim narodima” potkopava mir na Balkanu zbog velikodrzavnih projekata Srbije i Hrvatske. BiH je bilo mnogo prije Jugoslavije!

***

***

csa

***

sdvds

***

Gdr

Brišete komentare isprani mozgovi!

/ Najnovije