Bogat program obilježavanja: U Zemaljskom muzeju gužva povodom 130. rođendana

Radiosarajevo.ba
Bogat program obilježavanja: U Zemaljskom muzeju gužva povodom 130. rođendana
Jedna od najznačajnijih kulturnih institucija u Bosni i Hercegovini danas obilježava veliki jubilej - 130 godina svog rada i postojanja.

Kako bi svečano obilježio svoj 130. rođendan Zemaljski muzej je priredio bogat program koji je počeo danas u 10 sati.

Od samog početka programa obilježavanja, veliki broj građana se zaputio u četiri paviljona Zemaljskog muzeja koje danas mogu besplatno pregledati.

Svi posjetioci danas će moći prisustvovati i otvaranju obnovljene izložbene sale na Odjeljenju za prirodne nauke, predavanjima:Neolitička revolucija i prvi poljodjelci (predavač: dr. sc. Jacqueline Balen, Arheološki muzej u Zagrebu), O nastanku Albuma narodnih nošnji u BiH (predavači: Ernis Šljivo i Samir Avdić, kustosi ZMBiH), Arheologija u stvarnosti i arheologija na filmu (predavač: dr. sc. Jacqueline Balen, Arheološki muzej u Zagrebu), te otvaranje izložbe Sarajevski fragmenti safavidskih tepiha iz 17. stoljeća autorice Marice Filipović, muzejske savjetnice ZMBiH.

Na programu obilježavanja 130 godina Muzeja su i brojne radionice i prezentacije u obnovljenoj sali u Odjeljenju za prirodne nauke

Program obilježavanja godišnjice Zemaljskog muzeja trajat će do 23 sata. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije