Biblioteke na otvorenom u Mostaru: Posudi, čitaj i vrati

1
Fena
Biblioteke na otvorenom u Mostaru: Posudi, čitaj i vrati
FOTO: Fena / Biblioteka na otvorenom u Mostaru

Male ulične biblioteke u Mostaru, koje su postavljene prije nešto više od tri mjeseca, za sada funkcioniraju jako dobro i svaki dan imaju sve više korisnika te bi njihov broj u tom gradu uskoro mogao biti povećan.

Biblioteke na otvorenom iz kojih građani mogu besplatno pozajmiti knjigu ali i donirati svoje primjerke knjiga postavio je Proni Omladinski klub Mostar kroz projekt "Kreiraj sve(mir)", a smještene su na pet lokacija u gradu i do sada je u njima razmijenjeno više stotina knjiga.

"To je bila ideja naših mladih volontera koji dolaze u klub, koji su imali želju da u Mostaru urade nešto inovativno, nešto što do sada niko nije uradio i na kraju smo uspjeli napraviti pet uličnih biblioteka.

One funkcioniraju na način da svako može doći da uzme ili ostavi knjigu i da se posluži s nekim štivom koje mu odgovora. Ulične biblioteke za sada super funkcioniraju, a zapažena je i posebno velika zainteresovanost mladih ljudi", istakao je PR projekta Harun Šetka.

Mostarske biblioteke na otvorenom do sada su postavljene ispred Centra za djecu i mlade SPES, Narodnog pozorišta, Hrvatskog narodnog kazališta, u novoobnovljenom parku u Ulici maršala Tita i ispred Centra za kulturu.

Akcija postavljanja uličnih biblioteka organizirana je u sklopu projekta "Kreiraj sve(mir)" koji je trajao od novembru 2020. do juna 2021. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije