'Ana Karenjina 2: Hoću ljubav, a ljubavi nema' večeras na Balet Festu

0
A. G. Z.
'Ana Karenjina 2: Hoću ljubav, a ljubavi nema' večeras na Balet Festu
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Zagrebački plesni centar

Predstava Zagrebačkog plesnog centra iz Hrvatske 'Ana Karanjina 2: Hoću ljubav, a ljubavi nema' bit će izvedena večeras u Narodnom pozorištu Sarajevo u okviru Balet Festa.

Predstava pred publikom nastaje kao koncert klasične muzike, savremeni ples i stand-upovska ispovijest. Autor i reditelj predstave je Karlo Hubak dok koreografiju potpisuje umjetnica Gendis Putri Kartini. Riječ je o odgovoru na roman Lava Tolstoja iz 1877. godine, uz klavirsku pratnju Sergeja Rahmanjinova.

"Iznenađen sam pozivom direktorice Balet Festa Edine Papo jer je naša predstava daleko od baleta, ali očito su na ovom festivalu interesovanja široka. Čitava predstava inspiraciju crpi iz romana Ana Karenjina i Tolstojeve misli. Predstava je ujedno i koncert klasične muzike i predstava savremenog plesa, a ima i neke priče u njoj. Miks je žanrova", kazao je Hubak.

3 jutarnje vježbe za bolji početak dana

3 jutarnje vježbe za bolji početak dana

Balet Fest: Nezaobilazni spektakl na kulturnoj mapi Sarajeva i BiH

Balet Fest: Nezaobilazni spektakl na kulturnoj mapi Sarajeva i BiH

Direktorica Balet Festa Edina Papo istaknula je da se u Balet Festu raduju ovakvim predstavama, "ljudima koji na jedan drugačiji način propituju tjelesnost, pokrtet i klasičnu muziku".

"Ona je još uvijek inspiracija da na jedan drugačiji način čitamo veliku svjetsku literaturu kao što je Ana Karanjina", poručila je Papo.

Danas će biti održana i radionica savremenog plesa 'Flying Into Gravity Skills' za djecu školskog uzrasta. Radionicu vodi plesač, koreograf i umjetnik savremenih plesačkih tehnika Cruz Isael Mata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije