Alma Ferović Fazlić dobitnica nagrade za umjetnički rad Univerziteta u Sarajevu

2
Radiosarajevo.ba
Alma Ferović Fazlić dobitnica nagrade za umjetnički rad Univerziteta u Sarajevu
Foto: Alen Hadžić Morris / Dobitnica značajnog priznanja

Alma Ferović Fazlić, asistentica na predmetu Glas na Odsjeku za glumu Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, dobitnica je ovogodišnje nagrade za umjetnički rad Univerziteta u Sarajevu.

Riječ je o laureatu kojim UNSA svake godine nagrađuje značajne akademske i profesionalne uspjehe, ostvarene u prethodnoj godini.

Asistentica Ferović Fazlić nagrađena je za poseban doprinos u umjetnosti u 2020. godini.

Zvanično: Sergej Barbarez novi selektor reprezentacije BiH

Zvanično: Sergej Barbarez novi selektor reprezentacije BiH

Dobitnica je i nagrade "Dr. Razija Lagumdžija" za najuspješnije rezultate u nastavi, umjetnosti i nauci Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu za 2020. godinu, te počasne nagrade i zvanja Associate of the Royal Academy of Music u Londonu.

Voditeljica je prvog umjetničko-istraživačkog projekta "Glas kao glumačko sredstvo u muzičkom teatru", čija je realizacija u toku.

Inače, riječ je o praunuci čuvene Emine, kojoj je Aleksa Šantić posvetio svoju najpoznatiju pjesmu, a intervju sa sarajevskom asistenticom koji je dala za portal Radiosarajevo.ba 2017. godine, možete pročitati na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije