Postavljen zeleni eko-otok u Kampusu UNSA

0
Radiosarajevo.ba
Postavljen zeleni eko-otok u Kampusu UNSA
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Zeleni eko-otok u Kampusu

Zeleni eko-otok u Kampusu Univerziteta u Sarajevu postavljen je na parkingu između Elektrotehničkog i Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije UNSA.

KJKP Rad je kroz program prekogranične saradnje IPA II Projekta Srbija – Bosna i Hercegovina osigurao postavljanje 47 zvonastih kontejnera na području Kantona Sarajevo, odnosno instalaciju 12 zelenih eko otoka.

Jedna od 12 lokacija jeste Kampus Univerziteta u Sarajevu gdje će najvećim dijelom studentima, profesorima kao i prolaznicima biti omogućeno selektivno odlaganje otpada.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Postavljeno je ukupno četiri zvonasta kontejnera, za miješani otpad, za plastičnu, staklenu i papirnu ambalažu. Postavljanjem zelenih eko-otoka nastoji se povećati nivo javne higijene na području Kantona Sarajevo, kao i poboljšanje selektivnog prikupljanja otpada i podizanja javne svijesti.

KJKP RAD d.o.o. Sarajevo kako su najavili će realizovati edukativne i promotivne aktivnosti usmjerene na dizanje svijesti građana o značaju odvojenog odlaganja i reciklaže ambalažnog otpada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije