AJB DOC Film Festival: Dodatna projekcija filma "Sarajevo Safari"

2
Radiosarajevo.ba
AJB DOC Film Festival: Dodatna projekcija filma "Sarajevo Safari"
Foto: AJB Doc / Film Sarajevo Safari

Zbog velikog interesa za dokumentarni film "Sarajevo Safari" slovenskog autora Mirana Zupaniča, koji će biti prikazan u okviru 5. AJB DOC Film Festivala, bit će organizovana dodatna projekcija.

Film "Sarajevo Safari" donosi brutalnu priču o slabo poznatom fenomenu "lova na ljude", odnosno o bogatim strancima koji su plaćali visoke naknade za priliku da pucaju na stanovnike opkoljenog Sarajeva.

Najava ovog filma izazvala je ogroman interes javnosti i medija. Sva mjesta za projekciju, koja će biti upriličena u 20:30 u Multimedijalnom centru Kovači (u slučaju kiše premješta se u Bosanski kulturni centar), popunjena su rekordnom brzinom.

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Večeras otvorenje 5. AJB DOC-a: Impresivne priče i sudbine iz svih dijelova svijeta

Večeras otvorenje 5. AJB DOC-a: Impresivne priče i sudbine iz svih dijelova svijeta

Film 'Sarajevo Safari' je izazvao najveće interesovanje javnosti. Tema je zaista intrigantna. Radi se o 'dnu ledenog brijega', o jednom svijetu koji mi ustvari ne poznajemo, ali koji vrlo vjerovatno postoji i danas jer je sigurno da takve bolesne pojave vjerovatno prate mnoge ratove", rekao je selektor AJB DOC-a Sead Kreševljaković.

"Poruka ovog filma je, a vjerujem da je to bila i namjera reditelja, da potakne na razmišljanje i da motivira neke druge ljude da istraže tu temu. Siguran sam da će jednog dana neko otkriti mnogo više nego je to slučaj s ovim filmom", dodao je Kreševljaković.

Iz tog razloga su organizatori AJB DOC Film Festivala odlučili osigurati dodatnu projekciju koja će biti upriličena u nedjelju 11. septembra u 18 sati u Cineplexxu (sala 7).

Karte za dodatnu projekciju filma "Sarajevo Safari" mogu se kupiti isključivo u prostorijama Cineplexxa, u Box Officeu AJB DOC-a, od 12 do 21.

AJB DOC Film Festival traje od 9. do 13. septembra, a više informacija o programu možete pronaći na zvaničnoj stranici festivala na linku OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije