Zašto Christian Schmidt ispunjava zahtjeve Zorana Milanovića?

/ Komentari (49)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

nasvasta

Posljedice samoproglašenog vođe i pregovora u ime Bošnjaka riđe hovno treba izbaciti iz stranke uništiće i ovo malo pametnih i poštenih što je ostalo .Izdajnik par exelans.

Mostar

Zasto Bosnjaci zele da uniste BiH?

ALO

Niko ništa ne pita Milanovića, Šmit samo ispunjava odluku Ustavnog suda FBIH i.

Karma

Lijepe riječi su ukras!

Bosna

****

Turkija

***

Komšo

Zato šta je to EU koja traži da se napravi sve kako treba, a ne da bošnje biraju predstavnika Rvatima.

Komšo

Dobro kad će bre više on da napravi te promene Ustava?

d

***

d

Lijepe riječi su ukras!

Komšo

>>Vise cigana u BIH ima od "Hrvata" i oni nemaju ama bas nikakva prava. Gdje je tu pravda i konstitutivnost. ka d<< ...konstitutivnos u Ustavu znači da sva tri naroda imaju ista prva koliko god da ih ima, šta ti tu nije jasno? Gde još u svetu jedan narod bira predstavnika drugom narodu iako su bošnje samo poturčeno hrvatsko cvijeće i da to priznaju i da se pišu ko Hrvati?

Komšo

Kakav je ovo portal bre, odgovor nema iapod komentara.....svašta

Dve Muve

..konstitutivnos u Ustavu znači da sva tri naroda imaju ista prva koliko god da ih ima, šta ti tu nije jasno? Gde još u svetu jedan narod bira predstavnika drugom narodu iako su bošnje samo poturčeno hrvatsko cvijeće i da to priznaju i da se pišu ko Hrvati? ka Komšo<< Kako ono reče Mladić u Srebrenici, da uradi sve da se osveti za Tursko ropstvo? Tako šta rešava dve muve jednim udarcem, ubija i Hrvate i muslimane?

Db

>>Vise cigana u BIH ima od "Hrvata" i oni nemaju ama bas nikakva prava. Gdje je tu pravda i konstitutivnost. ka d<<ETO PA PREDSTAVLJAJ CIGANE.HRVATI CE IMAT SVOJE.

REDAKCIJO

Pa jadnici jadni, vi ste se sa svoim naslovima rugali i smejali Milanoviću, a on kralj, digo ceo NATO na noge, šta treba još da vas bobarduje jer ne slušate odluku Šmita?

ALO

TIHA VODA BREGA DERE! Ne radi ovo Mlanović, nego Plenković.

Читалац

***

Читалац

***

Читалац

***

Читалац

.....Једина страна застава која се икада вијорила на Бијелој кући била је застава Краљевине Србије. Међутим, када је дошло вријеме да се Срби и Југославија заштите, они су пружили заштиту Хрватима. И опет ће. Скупо су Срби платили цијену југословенства и данас их скоро уопште нема на неким вјековним српским просторима. Хрватска постоји, већа и чишћа него икада. Памет у главу Бошњаци. Омогућите једном конститутивнном народу да бира своје представнике. То је много мања цијена од оне коју Хрвати у коначници могу и добро знају да испоруче. Научите се живјети са другима и поред других. Лијеп поздрав, Читалац

Jadno

Zasto,zato jer je milanovic ruski agent kodnog naziva stakor i zadatak mu je iscenirati rat u BiH uz pomoc covica i dodika a Schmidt kao lojalni njemac radi slicno ,jer je njemacka u dogovoru sa rusijom o jeftinijim energentima za njih.Zalosno je to procitat,ali usput retoricko pitanje zasto jr Schmidt dva puta odlikovan u hrvatskoj najvecim odlicjima ?

Konacano

Doso vakat da se pokaze zasto je dobijo odlikovanja od HDZ-a.

ALO

Jadno.....zašto bi se u Bosni ratovalo, ako samo treba poštivati odluku Ustavnog suda BiH i da Hrvati sami biraju svog predstavnika ko i Bošnje i Srbi? Šta je to problem, toliko da se ratuje da ti se to dokaže?

Ideeeeeeeeeeeeš

Povjesno otvaranje Peljeskog mosta je za 4 dana. Bošnje i tu poražene.

HashimQ

ŠTA TU NIJE JASNO? Predugo su Hrvati bili idioti i nadli se i pokušali mirno i politički da reše to pitanje, koje je i Ustavni sud BiH potvrdio, gde im se krše Ustavna prava ko konstitutativnog naroda, ali nije išlo! Zato, kad su HVO generali najavili stvaranje trećeg entiteta, nastala panika, e sada će odmah da se menja zakon i da sami biraju predstavnika, samo da ne bude entiteta? Hrvati su regionalni lider, dokle ste mislili birati im Komšića? Dodik puno laje, ali nikada ne laže. A vi ste poturčeno Hrvatsko cvijeće koje je još Babo obmanio da tu ima muslimansku državu, koja je stvorena sa hrvatskim banom Kulinom, a čija povelja počinje sa: U ime Oca i Sina i Svetoga Duha...Amin. Šta vas toliko muči istina da ste prodali veru za večeru? Srbi sa Vizantijom i Svom, a Bošnjaci sa Osmanlijma, šta da se lažemo? ka Karma Nije da ste bili nego ste to još uvijek, takvog ispranog mozga valjda na Radobolji kod imanja vam glavnog poglavnika Krivoustog. Kako ste samo glupi i zadojeni nacionalizmom, fašizmom, to je za psihološko proučavanje. Dobit ćete treći al kad na njemu poraste jagoda. Do tada ga fiino podoodlung!

Gulliverus

Mislim da VP Šmit želi još jedno odlikovanje ili da nije zadovoljan sa onim prošlim. U Njemačkoj ne bi dobio ni ono prvo, čak ni plaketu za primjenu herbicida na usjevima lucerke.

Читалац

***

Читалац

***

Ako mislis da su clanovi hdz-a jedino hrvati

Jadno.....zašto bi se u Bosni ratovalo, ako samo treba poštivati odluku Ustavnog suda BiH i da Hrvati sami biraju svog predstavnika ko i Bošnje i Srbi? Šta je to problem, toliko da se ratuje da ti se to dokaže? ka ALO Nemoguce je komunicirati sa ljudima koji misle da su hrvati jedino clanovi hdz-a kao i da su Bosnjaci samo oni koji su clanovi sda.

Читалац

Драги уредниче, вјеривао сам да си образован човјек, од пера и слободе мисли и говора, као и сваки новинар. А оно, прц. Ти склон јефтиној цензури и текстовима који подржавају стајалиште само једне политике. Ти врло добро знаш да је цензура нашла своје уточиште у страху и невјеровању у исправност својих дела и поступала. Тако сваки пут када цензуришете мишљење у којем нема ни ружних ријечи ни злих мисли, то само говори колико сте неслободни и зависни. Како вам онда вјеровати? Како вјеровати у искреност и исправност вашег става? Како не помислити да сте на симпатизер и пропагандиста одређених политика? Ви сте ругло за слободну ријеч и новинарство.

Sasa

Mogu nam se nama Bosancima i Hercegovcima samo *** napusiti. Nacionalisticka politika je na izmaku.

Iskreno

Nemoguce je komunicirati sa ljudima koji misle da su hrvati jedino clanovi hdz-a kao i da su Bosnjaci samo oni koji su clanovi sda. ka Ako mislis da su clanovi hdz-a jedino hrvati Hrvatski narodni sabor BiH je obnovljen 19. travnja 2011. godine u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Na četvrtom zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora BiH odlučeno je da hrvatske političke stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora BiH krenu s dugotrajnom političkom borbom za ravnopravnost Hrvata u BiH što podrazumijeva promjenu Ustava Bosne i Hercegovine i Izbornog zakona. Članice HNS-a BiH nakon 9. zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora BiH održanog 4. lipnja 2021. godine, su: HDZ BiH, HDZ 1990, Hrvatski nacionalni pomak, HRS – Hrvatska republikanska stranka, Hrvatska stranka prava (Bosna i Hercegovina), HSS SR – Hrvatska seljačka stranka Stjepan Radić, HSS - Hrvatska seljačka stranka BiH, Hrvatski savez HKDU-HRAST, HSP dr. Ante Starčević BiH, HKDU - Hrvatska kršćanska demokratska unija BiH, HDU - Hrvatska demokratska unija, HNL – Hrvatska nezavisna lista, HLL – Hrvatska lista za Livno, i Čapljinska neovisna stranka – Čapljina u srcu.

?

Zato šta je to EU koja traži da se napravi sve kako treba, a ne da bošnje biraju predstavnika Rvatima. ka Komšo Koje Bosnje glasaju za predsjednika rvacvke i sabor?

Lazar

Schmidt je dobio zadatak uskog kruga zemalja u EU da izazove nered u BiH , koji bi mogao dovesti do rata i skrenuti paznju sa ukrajine i rusije.Ocito je da se vode tajni pregovori sa rusijom i ukrajinom da se skinu sankcije kako bi zapad dobio neophodnu energiju.

Tatar

Da bi nekad nešto bilo od Bosne kao države prvo se mora obračunati sa domaćom političkom mafijom koja ovim prostorima ugnjetava narod 30godina.Ne treba Bosna gledati ni na istok ni na zapad ni u Tursku ni u susjede.I dalja i bliža historija je pokazala koliko su joj susjedi prijatelji .Bosna sigurno ima sasvim dovoljno prirodnih resursa da mirno i udobno živi ali mora postaviti prave ljude na pravo mjesto.A to sigurno nisu ni Izetbegovići ni Dodici ni Čovići niti ostale deprimirane budale koje misle da je Bog upravo radi njih stvorio Bosnu.

Gulliverus

VP Schmidt ovo radi jer ima sumnjivu političku prošlost, skandale za rehabilitacijom nacističkih oficira, zato je i odlikovan u Hrvatskoj, a korumpiran od strane HDZ Hrvatske i BiH, uskoro će biti sve objavljeno, i iznosi koje je primio i komplet ideološki profil. Njemu slijedi opoziv!!

Jugosloven

Lijepe riječi su ukras!

.

Mi mi to necemo dozvoliti !!!! Milanovic je smrdljivi ustasica a schmidt pogano svapsko ****o

Melaholic

Pa zato što je Christian. Logički ovo je Europa, a stara latinska kaže Nomes est Signum ili i prijevodu Ime je znak.

Ivica

Nije da ste bili nego ste to još uvijek, takvog ispranog mozga valjda na Radobolji kod imanja vam glavnog poglavnika Krivoustog. Kako ste samo glupi i zadojeni nacionalizmom, fašizmom, to je za psihološko proučavanje. Dobit ćete treći al kad na njemu poraste jagoda. Do tada ga fiino podoodlung! ka HashimQ a vi ste zadojeni islamom, i turskom, zeljom za islmskom drzavom dobit cete je u krscanskoj bosni kad ana qurcu nokat izraste, to je bio aljin cilj to je vas cilj, ali nikada ga ostvariti necete, ako vam s ene svidja pakuj kofere i razguli u tursku ovo nije tvoja zemlja

Ivica

Mi mi to necemo dozvoliti !!!! Milanovic je smrdljivi ustasica a schmidt pogano svapsko ****o ka . ko tebe sta pita potuceni keru, neces ni ti praviti dzamahiruju pored srba i hrvata nikada

Gost

Bolje spriječiti, nego liječiti, jer liječenje može završiti i sa smrtnim ishodom. Građani su vrijeme za odbranu građanske BiH, prespavali i prekasno se probudili, kada je građanska BiH već nestala. Sjetimo se samo, nakon istupanja iz SFRJ, smo već bili građansko društvo u kojem je narod, slobodno prakticirao vjere Islam, Pravoslavlje, Katoličanstvo ili ma koju drugu vjeru, a država je imala jedan narod sa istim jezikom i istu školu za sve. Jedino što nam se nije sviđalo je bilo siromaštvo (mislili smo da je ono posljedica Titovog Bratstva-Jedinstva). To Bratstvo-Jedinstvo smo morali žrtvovati da bi mogli jesti “Zlatnim Kašikama”. Nastupaju nacionalisti a građani spavaju, mogli su se zalagati da sačuvaju građansko društvo, samo da nisu spavali. Odjednom počinjemo govoriti sa tri različita jezika (a dobro smo se razumijevali i na zajedničkom) i nastaju Bošnjaci, Srbi i Hrvati, pa nam ni zajednička škola nije više valjala a građani još uvijek spavaju. Da su bili budni sigurno bi se pobunili i ako bi imali potrebnu većinu (a možda većina stanovništva i ne želi građansku državu), spriječili bi razbijanje građanskog društva. Zašto je to toliko važno lijepo nam je objasnio Profesor Dr. Zlatko Hadžidedić, da u jednoj državi može biti samo jedan narod, jer ako se narod dijeli, onda su to pripreme za nastanak novih država jer država sa više naroda nije moguća što nam dokazuje i proteklih 30 godina.

Gost

Treba napomenuti da nikada nije postojalo vrijeme za stvaranje naroda, jer taj proces može otpočeti bilo kada i sasvim je legitiman kada god da se desi. Sada bismo trebali dobro promisliti i odlučiti da li želimo živjeti zajedno (jer već smo razdijeljeni) ili je bolje da svako krene svojim putem, ovako kako živimo nije dobro, a to dokazuje masovno napuštanje zemlje od strane mlađe populacije, koja nije blesava i sluti da mi nemamo kapaciteta za dogovor. Put kojim idu naši političari, dokazivanje međunarodnim pravom i sudovima da smo mi u pravo a Oni drugi nisu, nije dobar, jer ljubav i brak se ne može postići prisilom, pa ni međunarodnog prava. Suštinsko je pitanje da li mi želimo živjeti zajedno u istoj državi, jer ako želimo, moramo potpuno promijeniti pristup u izgradnji ZAJEDNIČKE države. Obrazloženjima moramo objasniti zašto je naš prijedlog bolji. Moramo biti spremni na popuštanja iako mislimo da smo u pravu. Ako druga strana, se ne slaže sa nama, moramo ih uvažiti i popustiti, jer drugog načina ili prisile nema, alternativa je jedino razlaz.

Sasa

Iz supljeg u prazno.

HashimQ

a vi ste zadojeni islamom, i turskom, zeljom za islmskom drzavom dobit cete je u krscanskoj bosni kad ana qurcu nokat izraste, to je bio aljin cilj to je vas cilj, ali nikada ga ostvariti necete, ako vam s ene svidja pakuj kofere i razguli u tursku ovo nije tvoja zemlja ka Ivica Ivice tvoj je problem što si samo jedan mali nacionalista i to dokazuješ vrijeđanjem, ja gazim po političarima koji ubjeđuju sve nas pa i tebe da je dobro da se bude nacionalist, šovinist, a to je izgleda jedino čime se znaju baviti samo kako bi ostali na vlasti. Vjerovatno radiš negdje za sitnu platu, a svi ovi kojima vjeruješ su se dobro uvali na pozicije i tako već trideset godina. Kad oni viknu ugroženost ti ponavljaš, e to je nešto što ne mogu shvatiti o zato kažem isprali mozak, njihova želja za vlašću je tolika da mi moramo postati nekakve suprostavljene strane samo dok oni ne dobiju izbore. A ovo drugo, ja sam rođen u ovoj zemlji i bivšoj zemlji, nemam potrebe da idem negdje drugo jer mi ti to želiš, osim ako sam hoću da idem bilo u Irsku ili Kinu al to je moja stvar i ne zavisi od tvog šovinizma ili želje za protjerivanjem itd itd. Takođe ova država BiH ima i cijeni svoju antifašističku borbu i neće je nikakav fašizam ni segregacija obuzeti niti uništiti. Pa nek neki tamo političari govore svoje mantre bilo domaći bilo strani. Ne može grupa ljigavaca iz politike oduzeti naše pravo na život i sreću, bez obzira, domaća gamad, Biden, Palmer, Schmidt, Putin ili Japanski Car...

DUDEK Krivousti Njofra

Zasto,zato jer je milanovic ruski agent kodnog naziva stakor i zadatak mu je iscenirati rat u BiH uz pomoc covica i dodika a Schmidt kao lojalni njemac radi slicno ,jer je njemacka u dogovoru sa rusijom o jeftinijim energentima za njih.Zalosno je to procitat,ali usput retoricko pitanje zasto jr Schmidt dva puta odlikovan u hrvatskoj najvecim odlicjima ? ka Jadno Naumpade mi ubistvo francuskog generala u Palestini 1936 od cionista terorista bio je Vp

DUDEK Krivousti Njofra

>>Treba napomenuti da nikada nije postojalo vrijeme za stvaranje naroda, jer taj proces može otpočeti bilo kada i sasvim je legitiman kada god da se desi. Sada bismo trebali dobro promisliti i odlučiti da li želimo živjeti zajedno (jer već smo razdijeljeni) ili je bolje da svako krene svojim putem, ovako kako živimo nije dobro, a to dokazuje masovno napuštanje zemlje od strane mlađe populacije, koja nije blesava i sluti da mi nemamo kapaciteta za dogovor. Put kojim idu naši političari, dokazivanje međunarodnim pravom i sudovima da smo mi u pravo a Oni drugi nisu, nije dobar, jer ljubav i brak se ne može postići prisilom, pa ni međunarodnog prava. Suštinsko je pitanje da li mi želimo živjeti zajedno u istoj državi, jer ako želimo, moramo potpuno promijeniti pristup u izgradnji ZAJEDNIČKE države. Obrazloženjima moramo objasniti zašto je naš prijedlog bolji. Moramo biti spremni na popuštanja iako mislimo da smo u pravu. Ako druga strana, se ne slaže sa nama, moramo ih uvažiti i popustiti, jer drugog načina ili prisile nema, alternativa je jedino razlaz. ka Gost<< Šta katolički teroristi i svetosavski imaju tražiti u BOSNI...sikter

R BiH

Zato sto je Christian Schmidt clan partije CDU a Milanovic Nacional Socijalista !!!! Sad jasno ?!

Ivica

ne ispunjava on nicije zelje nego samo sprovodi odluke ustavnog suda koje vi stoka poturcena ignorisete, i otimate pravo jednom narodu d abira svog predstavnika, valja vam ustavni sud, i visoki predstavnik kada je vama potaman, cim j eza druge lajete ko pascad

/ Najnovije