Vedrana Rudan: 'Djeci nakon smrti treba ostaviti dugove i pogrebne troškove, niko me ne sluša'

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Ivan

Naravno da te ne sluša kada si budala željna pažnje.

Durmo

Apsolutno tacno. Na zapadu starosna granica za napustanje roditeljske skrbi je izmedzu 18 do 21 godine. poslije toga kako se ko snadze, ali povratka tati i mami nema.

da da

nasmija me. mozda je gruba ali istinito veli

Majk

Istina, ima i još gorih slučajeva, baš kod nas u Sarajevu. Hrane ih roditelji, svoje studente sa 30 - 40 godina, hrane im djecu i oblače, oni ih samo prave, rađaju i prepuštaju roditeljima na skrb. Neka, kad su od svoje djece napravili debile, kockare i narkomane, koji dalje prave iste takve. Biće i gore, vidjećete

Postyu Inferno

Raspadnuta postjugoslavenska društva, države u pokušaju. Urušeno školstvo, zdravstvo, vladavina desničarskih mafija. Mizantropija kao ultimativna vrijednost. Zabranjene su čak i ideje socijalne pravde, empatije, solidarnosti. Rasizam, šovinizam, ksenofobija- kao znak dobrog odgoja i legitimacija za pripadnost voljenom plemenu. Rudan, uglavnom neshvaćena, ruši konvencije, stereotipe, izluđuje bahati i samozaljubljeni polusvijet malograđanštine, filistarsku idilu uspjeha, životnog stila, markiranog i brandiranog življenja u kamerama društvenih mreža. Ismijava gerontofobiju, mizoginiju- u dvostruko i trostruko izloženoj poziciji- nepoželjne, starije osobe, žene i spisateljice. A tu je i ona četvrta: žigosane vještice preduga jezika i besramne pljuvačice svetinja, tabua i autoriteta.

Katiil

Ovo stvorenje je primjer nesretnog zivota.

/ Najnovije