Savez kolumnista | Faruk Šehić: Matrix u Beogradu, drugi dio

/ Komentari (20)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Role

***

2 verzija

***

Delko

Vrati se rodeni sarajlija u svoj grad. Kad ono tamo puno bula. Nikad vise nisam ih vidio u svom gradu. Dosle od neruda. Pa dzamije na svakom cosku. Sta cu to vise nije moj grad, moram da idem u dio grada koji je slobodan od takvih pojava. I onda sam sretan. ka 2 verzija Cemu taj fasisticko-ateisticki gard? Smeta ti islam?

Sarajevo bih

***

Treća verzija

Vrati se rodeni sarajlija u svoj grad. Kad ono tamo puno bula. Nikad vise nisam ih vidio u svom gradu. Dosle od neruda. Pa dzamije na svakom cosku. Sta cu to vise nije moj grad, moram da idem u dio grada koji je slobodan od takvih pojava. I onda sam sretan. ka 2 verzija :::::: Sletim ja u Dubrovnik, rent a carom u svoj rodni grad najljepši na svijetu - Trebinje, tamo moja djedovina već 350 godina, bili bogati, prebogati, sve super bilo, Srbi nam kumovi bili. Ti isti kumovi protjeraše nas sa naših ognjišta, kažu samo jednu torbu možete ponijeti i sami sebi ćete platiti ovo protjervanje. Srđana nam ubiše, zadnji tračak nade za civilizaciju i zajedništvo. Džamije srušiše, bukvalno miniraše do temelja. Šta ću to vise nije moj grad, moram da idem nazad u Dubrovnik koji je slobodan od takvih pojava. I onda sam sretan i slobodan bez grča u stomaku. Gledam odozdo prema nekad živom i najljepšem begovskom gradu Trebinju. Koje je sad leglo šljeglih zločinaca i kriminalaca, koji se tu kriju. Eto druže

Saro

***

Lijepe riječi su ukras!

Lijepe riječi su ukras!

333

***

Sace Aca

morati da proglasi Sehica teroristom.

Sokantno!

U glavnom gradu Srbije, zastave sa kojima se identifikuju svi Srbi gdje god da su i koji zele da zive u jednoj drzavu

Dijalektičar

Vrati se rodeni sarajlija u svoj grad. Kad ono tamo puno bula. Nikad vise nisam ih vidio u svom gradu. Dosle od neruda. Pa dzamije na svakom cosku. Sta cu to vise nije moj grad, moram da idem u dio grada koji je slobodan od takvih pojava. I onda sam sretan. ka 2 verzija Aaaaa Pa Sarajevo jedino u regiji održava bez ikakavih probelma Prajd. Sarajevo je metropola otvorena za sve dobre ljude, pa i za bule, Sarajevo je autoritet za sve u regionu.

Durmo

Vrati se rodeni sarajlija u svoj grad. Kad ono tamo puno bula. Nikad vise nisam ih vidio u svom gradu. Dosle od neruda. Pa dzamije na svakom cosku. Sta cu to vise nije moj grad, moram da idem u dio grada koji je slobodan od takvih pojava. I onda sam sretan. ka 2 verzija Bolje je da odes u "dio grada koji je slobodan" tako doprinosis cistijoj okolini i opstoj higijeni gradzana Sarajeva.

Majk

Lijepe riječi su ukras!

asd

***

Majk

problem je sljedeci: mogu Vas jedino Sandzaklije pripojiti jer su ispred Vas nekih 500 godina ka Mak na konac Netačni navodi! Informiši se na netu makar kad nisi u školi učio. Ali može i tako, nebitno je. Bitno je to sa zastavama i željom jednog naroda da živi zajedno, a drugi se kao šokira i sve to je nekima jako čudno i šokantno. Naravno da šokantno, nego kako treba da bude. Genocid nije šokantan, to je samo strašni zločin, na kojem je nastaja RS?

Tačno

Čovjek je u pravu. I u Sarajevu je islam postao agresivan toliko da to nije više ni simpatično. A živim ovdje od rođenja, već 45 godina. ka asd Jedna krajnjost kao što je sveopći Srpski nacionalizam, vuče u drugi - zašto ne? Što bi vi? Da vi možete sve drsko i fašistički, a mi da šutimo i čekamo da ponovo koljete? Neće moći ovaj put!

Celo

*** I NE VRACAJ SE VISE PA PAK

***

***

Prijedlog

Ne dolazi više u Srbiju i rješena stvar

Ronin

****te onaj ko te pozvao u Bg,naravno i ti njiga radi uzajamne ljubavi!

/ Najnovije