Nerzuk Ćurak: 'Ne vidim razlog zašto građani ne bi imali građansku državu'

Radiosarajevo.ba
Nerzuk Ćurak: 'Ne vidim razlog zašto građani ne bi imali građansku državu'
FOTO: Radiosarajevo.ba / Nerzuk Ćurak / Arhiva

Nerzuk Ćurak, redovni je profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Objavio je neke od najvažnijih knjiga za razumijevanje politike i međunarodnih odnosa.

Čovjek čije se mišljenje uvažava u ozbiljnim naučnim krugovima ne samo u BiH i ne samo na našem govornom jeziku. Redovni je kolumnista portala tacno.net

Sa profesorom Ćurkom razgovarali smo o najvažnijoj globalnoj temi – izborima u Americi i upadu Trampove rulje u Američki kongres, kao i o mogućnosti građanske države u BiH i kulturi sjećanja.

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije