Prof. Lavić: Zašto nadbiskup Vukšić upozorava na brojnost muslimana?

/ Komentari (24)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Eto

Što je problem reći da u Sarajevu danas ima 350.000 Bošnjaka i sve skupa 30.000 Hrvata i Srba, a prije rata ih bilo 200.000 ukupno u Sarajevu. Šta je falilo muslimanima u onoj BiH pa je Alija trebao osnovati SDA 1990., poslije je osnovan SDS pa HDZ. Sad kad su sproveli svoje, Bošnjaci pričaju o zajedništvu kao fol, a pokrivene žene im ministrice i smeta im mini suknja u centru Sarajeva.

Habuhabuhabu

I meni je to pitanje palo na pamet. Zašto neki ljudi vole da broje više od drugih. Evo i u Kuranu imaju dosta brojeva. Najviše se spominju jedan, tri i sedam. 1+3+7=11=1 i 1 11+3+7=21=2 i 1 21+3+7=31=3 i 1 31+3+7=41=4 i 1 ... 81+3+7=91=9 i 1 91+3+7=101=1 i 0 i 1 Super su brojevi kad ne brinite pogrešno. Možete i sabirati i dodavati. Možete se sabirati i u kafu.

Vera

Lijepe riječi su ukras

Kažu

Tomson je u Nemačkoj imao 3 koncerta, 3 noći zaredom...Hrvatska za 150.000 penzionera sa najmanjim penzijama diže penzije za 80 evra, ovi koji imaju veće dižu se za 20 evra

Bosna

Znate li zašto je ***postala ***, a ****? ***dolaze, a ***fratri u ***su zaratili sa papom jer nisu hteli uopšte da ga priznaju, zato jer su oni svoj red siromaha i dobročinitelja! A tada, ko je bio protiv pape pušten je da ga ***pregaze! Zato je pregaženo sve ***na jugu ***pa i ***, a prva ***nije jer su je branila i ***braća ***i ***. Inače, Ivan Pernar u Saboru *** javno reče da je papa izdao ***u ***i koga briga... eto, jako interesantna tema kad bi imao ko da o tome piše i govori, recimo udžbenici? Znate li da na ***sa ***ima i oko 6.000 ***iz ***, koji su radili bratsku ***. ***je, kako reče ***na komemoraciji, do 95g bio najveće mesto stradanja ***u ***, tog *** cvijeća? A koje onda uvenu i preko 8.000 u ***sa Babom, dok su radili ****državu i protiv svoje braće ***i onih ***ubijenih na ***?

Demos Kratos

Sramota je za EU i SAD i njihove demokratije, to da je samo u 3 države većinski Islam, a kakva je to onda demokratija?

Adi

Lijepe riječi su ukras!

Evro

Gde će susjedima biti kraj kad uzmu evro, a sada imaju duplo veće plate i za čak 7 mlrd. E veći BDP, a ne da ga stigo AV? Evro na kojem je Nikola Tesla preko šahovnice i pored kojeg piše, velikim slovima da ti oči izbije, HRVATSKA! Srpska banka uzalud kukala Evropi, zato jer tamo nema svojatanja tuđeg, ni vina, ni zelja, ni izumitelja. Tesla je hrvatski izumitelj iz Smiljana, koje god vere i nacije i boje kože bio, Hrvatska ga svetu dala i zato je na hrvatskom evru i hrvatski je brend i. Kakve veze ima Tesla sa Srbijom? Posetio je JEDANPUT u životu?

Splavovi

Evro ...Ne uzima se evro samo tako, EU je procenila da je hrvatska ekonomija dovoljno jaka i odobrila je Hrvatskoj prelazak na Evro od 1.1.2023g. OVO NIJE DOBRO! Kad gazda ustaša dođe sa duplo većom platom na splavove i jeftine srpkinje i na linije belog i to sa svojim evrima, na kojima je Tesla, svi će ga prepoznati i to će biti HAOS!!! Do sada im je bilo lako, samo su bacali tursko bre na sve strane i to je to...ma KATASTROFA!

Net

MRKOMIR I. - Prva hrvatska himna, spot https://m.youtube.com/watch?v=iNvN7fN23cY

VREME ČUDA

Znate da je pravo ime hrvatske himne, "Horvatska domovina"? Znate da je prezime Horvat najčešće u Hrvatskoj i Slovačkoj i drugo najčešće u Češkoj, a i ostalim Slavenskim zemljama? Znate li da u Izraelu, na svakom koraku imate reč Horvat, na svim arheološkim lokalitetima. Horvat na hebrejskom-izraelskom jeziku znači ruševina(drevna-arheološka). Ne zna se da li su to Hrvatske ruševine, ili su ih Hrvati rušili? Ali, kako je moguće da se o tome ćuti, jer neke su stare do 9000g... Horvat Kur, Horvat Uza, Horvat Qarta, Horvat Akav, Horvat Galil, Horvat Burgin, Horvat Hamama, Horvat Yatir, Horvat Berachot, Mesad Horvat Bor, Horvat Katsrah, Horvat Midras... internet stvarno treba zabranit?

Ukrajina

Nema ništa gore od toga, nego kad se braća pokolju oko zemlje! Ukrajina ima Yarun, a dron pao na Zagrebački Jarun, a HR ima još i Kijevo, Majdan, Žitomir, Lavov...17 istih imena. Ukrajinci su Bjeli Hrvati, imate uikrajinsko selo Stilsko i u njemu špilje sa šahovnicom Bjelih Horvata, iz vremena najveće države u Evropi koja se zvala Velikaya Horvatiya. A i Česi, Slovaci i Poljaci imaju legendu o Čehu i Lehu i Mehu, a koja im govori da su nastali od Hrvata iz Hrvatske... Svi Slaveni su Hrvati, a od svih Hrvata od Jadrana do Sibira najgori su genocidni Srbi i zločinci Rusi.

za Eto

Što je problem reći da u Sarajevu danas ima 350.000 Bošnjaka i sve skupa 30.000 Hrvata i Srba, a prije rata ih bilo 200.000 ukupno u Sarajevu. Šta je falilo muslimanima u onoj BiH pa je Alija trebao osnovati SDA 1990., poslije je osnovan SDS pa HDZ. Sad kad su sproveli svoje, Bošnjaci pričaju o zajedništvu kao fol, a pokrivene žene im ministrice i smeta im mini suknja u centru Sarajeva. ka Eto Kao prvo mi smo na svom bili i ostat cemo. To sto smo uzeli drugu vjeru, ne znaci da se nas predhodni zivot i bitisanje brise. Drugo sto se tice kratke suknje, Dejevojke nos ekratku suknju i niko im ne pregovara. Druga je prica vezano za pjevacicu sa turbofolk odjecom koja pjeva ispred Katedrale- neumjesno jer nije kulturno i neumjesno je to raditi ispred jednog vjerskog objekta. Vi ste se odmah nadigli sa svojom pricom vezano za karakter grada, samo vas pitam zasto ne ode taj talent do Vatikana i pokusa samo da ude u okruzenje crkve Svetog Petra. Bila bi ispracena sa tog podrucja u roku jedne sekunde. Zato imate tu vasu poznatu dvolicnost i druge arsine za sebe u odnosu na druge koje ne volite. Kao pravi krscanin treba da volis ljude i siris toplinu i razumjevanje a ne tu mrznju i netrpeljivost. Imas veliki problem sa svojim identitetom.

AsAsova

To što je smetalo muslimanima u BiH prije rata pa su prvi osnovali SDA, sad očito smeta Hrvatima i Srbima u BiH. Neće Hrvati i Srbi sa njima vladaju Bošnjaci, tj. muslimani. Nisu naučili na to. ka Eto Prvo muslimani nisu zeljeli veliku Srbiju, veliku Hrvatsku itd.. Drugo Srbija je PRVA tajno izasla iz Jugoslavije, pola godine prije Slovenije, prebacila sav savezni novac na nove racune, lagano su sebi mijenjali i stimali generale u JNA do konacnog sukoba, svatovima su dijelili oruzje po BiH-a vise od godinu prije rata.. Trece Jugoslavija je najvise zivjela u BiH-a, trebalo nam je 3 mjeseca da povjerujemo u to da ratujemo sa nasom do tad "bracom".. nikad niko nije zaprijetio "autostradom pakla i potpunim nestankom nekog naroda".. Cetvrto nece ni muslimani da vladaju Srbima i Hrvatima oni hoce zivot, normalan i dostojanstven, hoce da se ZLOCINCI osude, da se priznaju presude medjunarodnih sudova, suocavanje sa odgovornosti, postovanje.. Gledaj to sa ove strane majmune, tu poltiku Balkanskog kasapina da Bog da u svojoj kuci imao, dusmane.. Proslo je 30 godina sve se zna i sve je svima jasno..

A može i ovako

Zašto muslimani non stop naglašavaju da su oni najbrojniji i da radi toga moraju imati veća prava? Znači muslimani mogu a kršćani ne?

Mostar

Evo zasto su problem. https://youtu.be/iu03YS8ayCI

9999

Veoma nepromišljen govor gospodina Vukšića koji se sa njim svrstava sa rasistima Orbanom i Dodikom. Čak i gore jer je ovo na neki način i ovoj političkoj situaciji mučak jaje. Na ove gore komentare čovjek se ne treba ni obazirati ni odgovarati jer su oni dio propagandne mašinerije od neprijatelja BIH.

Ide patka, ide guska

Ova zemlja bit ce turska

886

Budala.

Realista

Lijepe riječi su ukras!

za A može i ovako

Zašto muslimani non stop naglašavaju da su oni najbrojniji i da radi toga moraju imati veća prava? Znači muslimani mogu a kršćani ne? ka A može i ovako To je cinjenica da su najbrojniji i ti to neces da prihvatis. Drugo vecina zeli gradjansku drzavu s ciljem da svako dobije sansu u drzavi da napreduje ako je dobar, a ne kao do sada samo clanovi izdajnickih partija bez znanja i umjeca. Vama to ne odgovara jer gubite lagodan zivot bez rada i rezultata. Nastojite da ocrnite druge sto vise da bi svoj EGO uzdigli. Niti ste pravi vjernici niti se ljudi, amoralnost je osnova vaseg ponasanja i kulture. Zato katolici u Hrvatskoj imaju veca prava nego ortodoksni katolici ili osbe sa islamskom vjeroispovjest? Zasto ortodoksni katolici u Srbiji imaju veca prava nego katolici ili osobe islamske vjeroispovjesti u istoj iakoo su pametniji i bolje rade? Kad das iskren odgovor na ova dva pitanja , dobics odgovor i na tvoju primjedbu.Dvolicnost je veliki problem osnove odgoja i morala.

Sinko

ZATO STO JE GARAVI FA S IS TA?

zato što je kristofašist

kojeg žderanje jevrejskog leša čini imunim na sve grijehe. Kakvo *** može čovjek napraviti koje unaprijed bog na krstu nije iskupio?

Građanin Z

Ja mislim da zbog svog straha od brojnosti europskih Bošjaka ima zadatak da vrati veliki pricenat katolika u Bosnu. Ima gdje naseliti ih. Posavina zjapi za svojim domaćinima, zapadna hercegivina prazna. Ima papu pod glavom, Zagreb bi vrlo rado pomogao. I eto Bošnjaci odmah ispod 50%. Izglasali bi uvijeh legitimnig

/ Najnovije