Pismo pacijenta koji se liječio od COVID-a u Općoj bolnici u Sarajevu

3
Radiosarajevo.ba
Pismo pacijenta koji se liječio od COVID-a u Općoj bolnici u Sarajevu
Foto: Opća bolnica / Doktori u viziti

Iz Opće bolnice "Abdulah Nakaš" u Sarajevu poslali su pismo koje su dobili od pacijenta koji se liječio od COVID-19 u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Kako su kazali skoro svakodnevno dobijaju pozitivna iskustva iz bolničkih soba.

Pismo prenosimo u cjelosti:

"Kada sam otkrio da sam pozitivan na COVID-19, osim temperature koja je bila povišena nisam imao većih teškoća. Poduzeo sam sve što treba i čekao slijed događaja. U COVID ambulanti Ilidža uradio sam sve pretrage koje su bile nužne za mene u tom trenutku.

Snimanje pluća, vađenje krvi i ostalo, po protokolu. Na moju žalost nakon pet dana siutacija se pogoršava. Terapija kao da ne djeluje kako bi trebala, svi parametri počinju da se mijenjaju i idu nagore. Slabio sam, bio sve lošiji, dok jedanaest dana poslije doktor nije odlučio da me uputi u bolnicu.

Dr.Ahmet koji je zaposlen u Domu zdravlja Ilidža svojom adekvatnom reakcijom, pokazao je svoju stručnost i ovim putem zahvalio bih se na tome. Istu zahvalnost osjecam i prema uposelinima u ambulant Stup I, Ilidža.

Strah i neizvjesnost mene i moje porodice je sve veća.

Sama riječ bolnica stvara nervozu i strah od odvajanja od svoje sigurne baze, doma. Nije bilo alternative, te sam smješten u JU Opću bolnicu“Prim. dr.Abdulah Nakaš“.

Ne pišem ovo da bih opisivao svoje teškoće s ovom bolesti jer sam se izliječio i preživio. Pišem iz potrebe da naglasim koliko pozitivnih dojmova nosim iz bolničkog kreveta iste bolnice i brige koju sam dobio. Nisam ni slutio da takva pažnja može da se pruži.

Od jednostavnih gesta, poput osmijeha i lijepog jutarnjeg pozdrava do onih profesionalnih i stručnih savjeta. Doktori su u pratnji profesora dr.Ismeta Gavrankapetanovića pokazali toliko brige za svakog pojedinog pacijenta, niko se nije izdvajao, niko nije bio privilegovan, svi smo dobili istu pažnju i brigu. I da mislim da je to važno čuti, za svakog pacijenta koji će možda sa strahom otići kao što sam i ja lično.

Hvala doktorima, sestrama, svim zaposlenim bez izuzetka, što ste moj boravak učinili ugodnim, što ste doprinijeli mom oporavku i što ste na kraju isto učinili za sve pacijente.

Nemam riječi da opišem taj osjećaj osim da još dodam da sam sretan što u gradu u kojem živim i radim postoji takva ustanova koja radi isključivo u korist pacijenta i razbija mrežu mišljenja da i za liječenje trebamo „vezu“.

HVALA u moje ime i u ime svih onih koje ste spasili i dali novu šansu za život, napisao je Enver Šuvalija u pismu koje je poslao upravi bolnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije